Gyurcsó: A lengyel bajnokság főnyeremény egy magyar focistának

Gyurcsó: A lengyel bajnokság főnyeremény egy magyar focistának

Edzője a Pogon Szczecinben folyamatosan bízik benne, ő pedig gólpasszok sorával hálálta meg ezt. Az őszi félévben már 5-nél jár Gyurcsó Ádám, legutóbb Nikolics Nemanja Legiáját verték a bajnokságban 3-2-re, a szélső végig a pályán volt. Nem túlzás állítani, azok után, hogy az Eb-keretből Bernd Storck kihagyta, a magyar labdarúgó-válogatott Lettország elleni, idegenbeli vb-selejtezőjén már a hátán vitte a csapatot.

„Nagyon hektikus a játékunk, ezért minden pontra szükségünk van” – nyilatkozott friss lengyelországi élményeiről, a hétvégi Legia-verésről a Digi Sport tévének hétfő reggel Gyurcsó. Csapata jelenleg a középmezőnyben, a kilencedik helyen tanyázik a tabellán, igen szoros versengésben a kiesés ellen, de a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért is. A Legia ellen majdnem telt ház, 12 ezer ember fogadta a csapatot, a péntek esti rangadó pedig új lökést adhat a csapatnak a téli szünet előtti időszakra.

A sors furcsa fintora, hogy Rigában éppen attól Nikolicstól kapta a gólpasszt, akinek a legnagyobb fájdalmat okozták a pénteki csapással Szczecinben.

A tizenhármas

„A sikereket a 13-as mezszámnak is köszönhettem, abban léptem pályára az első válogatottmérkőzésemen, Csehországban, és győztes gólt is rúgtam, Lettországban is megkaptam” – viccelődött Gyurcsó. Klubjában viszont Dzsudzsák Balázs számát, a 7-est hordja a hátán és a combján.

Azt mondta, számított arra, hogy az utolsó utáni pillanatban kihirdetett Eb-keretből való kihagyás után újra lehetőséget kap a válogatottban. „Úgy érzem, hogy jól megy a játék, csupa pozitív visszajelzést kapok. Akkor lenne kerek a történet, ha csapatszinten is még eredményesebbek tudnánk lenni” – fogalmazott a labdarúgó, aki a Pogon eddigi mind a tizenkét bajnokiján a kezdőcsapatban lépett pályára.

Gyurcsó Ádám……25 éves, 2008 és 2015 között a Videoton alkalmazásában 102 bajnoki mérkőzésen 22 gólt lőtt szélsőként, alapembere volt a 2015-ben magyar bajnokságot nyert csapatnak. 2016. január 5-én igazolt a lengyel élvonalbeli MKS Pogon Szczecinhez. Február 15-én a Korona Kielce SA elleni debütálása alkalmával a 78. percben győztes gólt szerzett. A válogatottban 2012. június 1-jén lépett pályára először, Csehország ellen győztes gólt szerzett.

Az élet Bernd Storckot igazolja

Gyurcsó a válogatott kapcsán úgy vélekedik, Bernd Storck jól vegyíti az eredményességre törő játékot a csapatépítéssel, Kleinheisler László és Nagy Ádám csapatba illesztése milyen fényesen igazolta őt. „Azt az Eb-n, top válogatottak ellen is láthattuk, hogy ez a csapat tud dominálni, úgy játszani, ahogy szeretne. Persze az is biztos, hogy jönnek majd hullámvölgyek.”

Lengyelország tökéletes állomás

Gyurcsó üzenetként megfogalmazva még azt is elmondta, Lengyelországba igazolni főnyeremény egy magyar labdarúgó számára, így neki is. „Biztos voltam benne, hogy nyerni fogok vele, és csak előnyömre fog válni. Nem nagy dolog kijelenteni, hogy erősebb, mint a magyar bajnokság, jobban lehet fejlődni, és jobban szem előtt is van az ember. Közel vagyunk Németországhoz, biztos vagyok abban is, hogy rengeteg játékosmegfigyelő van. Ha folyamatosan jól teljesítek, lesz majd továbblépési lehetőségem, az is a célom, hogy legyen. A fejlődésemhez adva van minden.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »