Gyurcsányék a Moody's-t dörgölik Orbán orra alá

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint „Orbán bóvliban volt és abban is maradt”. Az ellenzéki párt így reagált szombaton a Moody’s hitelminősítő intézet döntésére, amellyel nem változtatott Magyarország hitelminősítési besorolásán.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Demokratikus Koalíciót nem lepte meg a döntés. Egy olyan országban, ahol a kormány felrúgja a piac, a magántulajdon tiszteletét, ahol megtörténhet, hogy egyik napról a másikra olyan törvényeket hoznak, hogy a kormány bármennyi pénz elköltését eltüntetheti az emberek elől, ahol fideszes politikusok és családtagjaik ellopják az uniós pénzeket, ott nem lesz bizalom a magyar pénzügyi kormányzat, a magyar államkötvények iránt – mutatott rá.

A DK szerint a bizalmatlanság, amely százmilliárdokban mérhető veszteséget okoz Magyarországnak, az Orbán-kormánynak szól, de minden magyar embernek árt.

Marad a bóvli

A Moody’s a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, a cég azonban péntek éjjel – közép-európai idő szerint szombaton kora hajnalban – Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást. A Moody’s listáján Magyarország szuverén adósosztályzata így továbbra is „Ba1″, felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással. A magyar besorolás egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől.

A Moody’s idei felülvizsgálati menetrendjében Magyarország legközelebb július 8-án, utána november 4-én szerepel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »