Gyurcsány pártja sajnálja a külhoni magyaroknak juttatott kormányzati támogatást

Gyurcsány pártja sajnálja a külhoni magyaroknak juttatott kormányzati támogatást

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a magyar kormányt, hogy állítsa le a határon túli gazdaságfejlesztési programokat.
A Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezette ellenzéki párt szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a budapesti kabinet a magyar munkahelyek megmentése és a kirúgott magyar dolgozók megsegítése helyett mintegy 36 milliárd forintot költ határon túli gazdaságélénkítésre.

Hírdetés

Barkóczi Balázs hozzátette, ezt a pénzt ráadásul olyan országokba küldik, amelyek kormányai – a magyarral ellentétben – „teszik a dolgukat, és segítik az embereket”.

Az MTI által idézett politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor a „legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat”. Barkóczi hozzátette, hogy ebből a pénzből 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forint támogatást kaphatna. Mint ismeretes, a Gyurcsány vezette alakulat már a kezdetektől ellenezte a magyar állampolgárság megadását a külhoni magyaroknak, és azóta is folyamatosan hergeli ellenük szavazótáborát.

Mint arról beszámoltunk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar Országgyűlés keddi ülésén, napirend előtti felszólalásában jelentette be, hogy folytatja a magyar kormány a határon túli magyar közösségeket célzó gazdaságfejlesztési programokat, újabb 18,5 milliárd forintot fordítanak erre. „A magyar nemzet minden tagja számíthat a kormányra, éljen akár az anyaországban vagy a határokon túl” – mondta Szijjártó Péter.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »