Gyurcsány: MSZP-s vezetők árultak el

Gyurcsány: MSZP-s vezetők árultak el

Kijött Gyurcsány Ferenc napok óta ígért “robbantása”, amelyet a híres őszödi beszéd 10. évfordulójára tartogatott. Az egykori miniszterelnök ebben azt állítja, elárulták az MSZP-s vezetők – írja az atv.hu.

“Az gondolták, hogyha már legyőzni nem tudtak, akkor egy indulatos, de őszinte beszéd kiszivárogtatásával tönkretehetnek. Annyi eszük volt csak, hogy az első lépést lássák, de a másodikat már nem” – fogalmazott Facebook oldalán közzétett videójában Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke hozzátette: “Annyi volt a víziójuk, hogy engem eláruljanak, de nem tudták, hogy valójában nem engem árulnak el, hanem azt a Magyarországot, amit építeni akartunk”.

Az őszödi beszéddel kapcsolatban az egykori miniszterelnök elismerte, úgy ahogy az akkor megjelent, “nem nagyon lehetett érteni”. “De ettől még igaz volt, igaz beszéd volt” – tette hozzá.

Gyurcsány azt mondta, egy jobb Magyarországot akartak csinálni, ebbe azonban “néhány ember hatalomvágya miatt” belebuktak. Ekkor váltak ki és alakították meg a Demokratikus Koalíciót. “Egy olyan pártot, ahol nem árulnak el saját párttársaink” – fogalmazott a DK elnöke.

Gyurcsány a videóban két árulásról is beszélt, amelyből hangsúlyosabban a “Fidesz árulását” emelte ki. “Az igazi böszmeség az, hogy miközben kis túlzással éhen gebed ebben az országban az emberek egy része, addig az MNB elnöke 260 milliárd forintot oszthat szét az unokatestvérek cégeinek, vagy éppen szőnyeg vásárlására.”

A DK elnöke arról is beszélt, hogy a miniszterelnök kedvenc sportja a stadionépítés.

“Mennyire van ez attól, hogy Ceausescu a szülőfalujában szintén focistadiont épített fel?” – tette fel a kérdést Gyurcsány.

“Elmondhatom, annak idején átkozottul utáltam, hogy Sólyom László lett a köztársasági elnök. De ő lett, mert ez a demokrácia” – reagált Gyurcsány arra a napokbal megjelent beszédre és hírre, mely szerint Orbán nem engedné, hogy újraválasszák Áder Jánost.

A felvétel végén Gyurcsány Ferenc még kiszól a kamera mögé, “Kell még valamit mondanom Ildikó?”.

atv.hu

The post Gyurcsány: MSZP-s vezetők árultak el appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »