Gyurcsány megválik cégeitől

Egy éven belül eladja és felszámolja cégeit Gyurcsány Ferenc – nyilatkozta a Borsnak a DK elnöke. A volt miniszterelnök indoklásul hozzátette: ezután csak politikával foglalkozik majd.

A lapnak kifejtette azt is, hogyan képzeli a „menetrendet”. Mint ismert, 2004-ben Gyurcsány Ferencből miniszterelnök lett, de már előtte üzletemberként jelentős cégbirodalmat épített fel. A Demokratikus Koalíció vezetője kijelentette: az Altust már tavaly két részre vágták. A vállalatot felesége, Dobrev Klára irányítja majd, a vagyonátadás jelenleg is zajlik, a tulajdonlás megoszlik majd Dobrev és az alkalmazottak között. Az Altus másik részét az Altus Portfólió Kft.-be szervezték át. Ez jelenleg 100 százalékban Gyurcsány tulajdona.

Az Altus Portfólió egyik cégét, a hengergumigyártással foglalkozó Béta-Roll Zrt.-t idén januárban már eladták egy német vállalatnak. A cégcsoport legnagyobb tagját, a Motim Zrt. nevű alumíniumipari vállalatot Gyurcsány egy éven belül szeretné eladni, de lehetséges vevőkről még nem beszélt.

A volt kormányfő szerint ami ezek után megmarad az Altusból, a benne lévő vagyon adózás után magánvagyonná válik, amelyet következő évi parlamenti képviselői vagyonnyilatkozatában feltüntet majd.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »