Gyurcsány kormányzásának első napi programja

Gyurcsány a “demokratikus oldal” támogatására szólított fel

A Demokratikus Koalíció elnöke a “demokratikus oldal” támogatására szólította fel a baloldali érzelmű szavazókat pécsi fórumán.

A volt kormányfő kijelentette: a különbségek, amelyek a baloldali ellenzéki pártok között vannak, “nem különösebben számítanak” a választásig.

Az MSZP-re, a DK-ra és az LMP-re leadott szavazatok esetében nincs kockázat, hogy azok elvesznek, ugyanis a három párt bejut a parlamentbe. A DK és a szocialisták választási együttműködésére utalva megjegyezte: “biztos, hogy szükség lesz az LMP-vel hasonló együttműködésre” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Ha minden választókerületben csak egyetlen ellenzéki jelölt lesz, akkor Orbán Viktortól elvehető 30-40 választókerület, és kisebbségbe lehet szorítani” – hangoztatta.

Hírdetés

A politikus egyúttal bejelentette, hogy a DK a független országgyűlési képviselőjelöltként induló Mellár Tamás közgazdászt támogatja Pécsen.

Gyurcsány Ferenc az általa jobboldaliként jellemzett képviselőjelöltről azt mondta: “Mellár Tamást nem lehet nem támogatni, akkora a személyes tekintélye”.

“Független jelöltként pokoli nehéz dolga lesz, és ha véletlenül nem nyer, akkor el fognak veszni a szavazatai” – jegyzete meg.

Az ellenzéki politikus a fórumon érintette a közoktatás, az egészségügy témáját, valamint arról beszélt, hogy “meg kell roppantani a Fidesz médiáját”. Egyúttal megismételte, hogy megvonná a szavazati jogot a magyar állampolgársággal rendelkező határon túliaktól.    

Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy pártja közelgő kongresszusán jelenti be “a demokraták kormányzásának” legelső napi programját. Erre utalva azt mondta: “akik bűnt követtek el, érezzék, hogy az igazság erősebb a csalásuknál, és az nem marad büntetlenül”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »