Gyurcsány: Kerék-Bár­czy tönkretette a DK-t

Gyurcsány: Kerék-Bár­czy tönkretette a DK-t

Egyre nagyobb hullámokat ver a DK-ból eltávolított Kerék-Bár­czy Szabolcs állítása, miszerint a párt ebben a ciklusban nem akar nyerni, csak a baloldalt, mindenekelőtt az MSZP-t gyűrné maga alá.

– Egy ellenzéki pártról azt mondani, hogy nem akar győzni, ennél húsba vágóbb, igaztalanabb, ennél jobban tönkretevő vád nincs. Hogyan tudjam magát, vagy a nézőket meggyőzni, hogy én győzni akarok? Maga erre azt mondja, hogy a Kerék-Bárczy mást mondott. Ez tönkretesz mindenkit – fakadt ki a Pesti­Srácok.hu-nak Gyurcsány Ferenc annak kapcsán, hogy a DK-ból eltávolított elnökségi tag azt állította: a párt ebben a ciklusban nem akar nyerni, csak a baloldalt, az MSZP-t gyűrné maga alá.

A DK-ban alapembernek számító Kerék-Bárczy Szabolcs abszurdnak nevezte, hogy miközben pártja azt hangoztatja, a Fidesz legyőzhető, az elnökség tisztában van azzal, hogy 15-20 jelöltnél nem tud több képviselőt a parlamentbe küldeni. Kerék-Bárczy lapzártánkig nem reagált hívásunkra. A volt DK elnökségi tag ugyanakkor a TV2-ben is arról beszélt, hogy nincs elég támogatottsága a „demokratikus ellenzéknek”. Úgy vélte, a Fideszből kiábrándult szavazókkal és a még nem aktív polgárokkal együtt lehet leváltani a kormányt, ami szerinte egy bűnszövetkezet.

Azt mondta, ilyen körülmények között nem járható út, hogy a baloldal egymást próbálja legyőzni, vagy próbál pozíciót szerezni a másik baloldali párt rovására. A Hír TV-ben azt mondta: fél évet adna magának és elvbarátainak arra, hogy kitalálják, milyen formában kívánnak megjelenni a nagypolitikában. A jobbközép felé nyitna, mert a baloldal hitelességi válsággal küzd, a 2018-as kormányváltáshoz új erőre van szükség. Közösségi oldalán közölte azt is: XII. kerületi önkormányzati képviselőségéről és a BFVK felügyelőbizottsági tagságról lemond.

Gyurcsány egyébként a PestiSrácok.hu-nak úgy fogalmazott annak kapcsán, hogy szembemennek a kvótakérdésben saját választóik akaratával: „A mi választóink jelentős része halálbüntetést akar, de ezzel mi szembemegyünk. A politika nem arról szól, hogy mit akar a többség.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »