Gyurcsány Ferenc ribizlije: kiderült, miért csak tapogatózik a kormány

Gyurcsány Ferenc ribizlije: kiderült, miért csak tapogatózik a kormány

A DK elnöke visszatekint a gyerekkorára, így látja meg, hogy „a mai kormány bolyongásának, tévelygésének oka, hogy mostanra nem lát. Csak tapogatózik. Mások is vannak így. Kiderült újra, a látáshoz nem napfény kell.”

Gyurcsány Ferenc egy ideje hosszabb gondolatmeneteket is megoszt közösségi oldalán, rendszerint vasárnaponként. Ma is így történt.

A DK elnöke gyerekkori emlékeiről ír, innen jut el az állampolgári felelősség témájához.

Mint írja: „A politika mindegyikünk dolga. Valójában csak látszólagos a döntésed, hogy részt veszel-e vagy sem a közéletben, mert ha nem veszel részt, az is cselekvés. Textilgyárban nem kötelező dolgozni. Hazád akkor is van, ha nem akarod észrevenni.”

Megállapítja ugyanakkor azt is, hogy a politikacsinálás egy bonyolult szakma, amelyhez a sokrétű tudás mellett az is kell, hogy a politikusnak igen jó legyen a látása.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

„Az akaratnál fontosabb a cselekvés, az olvasásnál az értés, az értésnél a látás” – írja Gyurcsány Ferenc.

Itt érkezik el a magyar kormány jelenéhez, amelynek szerinte az a lényege, hogy a kormány nem lát.

A poszt ezzel zárul: „A mai kormány bolyongásának, tévelygésének oka, hogy mostanra nem lát. Csak tapogatózik. Mások is vannak így. Kiderült újra, a látáshoz nem napfény kell.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »