Gyurcsány Ferenc: Orbán náci politikus

Gyurcsány Ferenc: Orbán náci politikus

A DK elnöke erre következtetésre jut Facebook bejegyzésében.

“Lehet-e magyarnak lenni európaiként, európai embernek lenni, közben felelősséget viselni az egész emberiségért?” Egyebek közt ezt a kérdést teszi fel Gyurcsány Ferenc, majd meg is válaszolja: “Mi igennel válaszolunk ezekre a kérdésekre. A kormány nemet mond.”

Az ellenzéki politikus szerint Orbán miközben tudja, hogy a magyar is kevert világú nemzet, mint mindegyik, mégis: náci módon magyar különlegességről, kiválasztottságról beszél és így cselekszik.

Az ellenzék felfogása viszont az – írja Gyurcsány -, hogy a magyar csak annyiban jobb, amennyiben jobb a teljesítménye másoknál. Ezzel szemben Orbán Viktor azt mondja:

“Ha magyar vagy, jobb vagy. Ez az egyéni és nemzeti sikertelenség programja.

Nem kell teljesíteni, ha magyar vagy, győztes vagy.”

Hírdetés

Mindebből Gyurcsány Ferenc azt a következtetést vonja le, hogy Orbán Viktor náci politikus.

A DK vezetője úgy véli ezt támasztja alá az is, hogy a miniszterelnök magyart fajnak, kiválasztottnak, felsőbbrendűnek tekinti, magát pedig az emberi világ feletti létvaló kiválasztottjának.Ezért Gyurcsány véleménye az:

Orbán Viktor politikai szörny, mentálisan beteg.

Ezt követően az egykori kormányfő az egyén és családok felelősségéről is értekezik. Saját magával és családjával példálózva a mások iránti érzékenységet, az elesett emberek támogatását hangoztatja.

Végezetül felteszi a kérdést: Merre menjünk, milyen legyen az ország?

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »