Gyurcsány Ferenc: DK végre ott van, ahova politikai és történelmi küldetése szerint való

Gyurcsány Ferenc: DK végre ott van, ahova politikai és történelmi küldetése szerint való

Megköszönte a támogatást és közölte, hogy nem fog változtatni a második fordulóban sem azon, amit eddig képviselt és folytatja az országjárást is.

Az eddig megtett húszezer kilométerből lesz százezer, ha kell – mondta a DK miniszterelnök-jelöltje, aki a legtöbb szavazatot kapta az ellenzéki előválasztás első fordulójában (95 körzet után behozhatatlan előnnyel vezet).

Molnár Csaba kampányfőnök, a DK alelnöke szerint a minden várakozást felülmúló részvétel után (634 ezer szavazó), az elemzések ellenére (a DK-nak az alacsony részvételi arány a jó, írták) végeztek az élen, így a győztesek öröme jogos. Az eddig hivatalosan megszámolt 90 választókörzet közül a DK egyéni jelöltjei nyertek a legtöbb helyen, 31 helyen. Dobrev Klára 76 körzetben nyert – mondta Molnár Csaba még a 90 választókörzetes összesítés alapján.

Hírdetés

Gratulált Karácsony Gergelynek, amiért megnyerte Budapestet és Márki-Zay Péternek, amiért megnyerte Hódmezővásárhelyet.

Feleségét Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke is méltatta, arról beszélve, hogy egy hozzá hasonló kompromisszumkész vezetőre van szüksége az ellenzéki összefogásnak. A mögötte lévő pártok integrátora, van benne modern baloldali, modern zöld, liberális, konzervatív, hagyományos nemzeti konzervatív és régivágású szocdem is. „A Demokratikus Koalíció ott van, ahova politikai és történelmi küldetése szerint való: középen. Ott van, ahova szerettük volna hogy eljusson 10 évvel ezelőtt. Annak a képviseletében van ott, aki a mostani küzdelmet győzelemre fogja vezetni” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Kiderült még, hogy a második fordulót a késések miatt nem fogják elkezdeni hétfőn (a reményeik szerint pénteken már meg tudják mondani, melyik nap startolnak), valamint hogy a terveknek megfelelően 7 nap hosszú lesz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »