Gyurcsány akkor is nyer, ha veszít

„Hiába nyerte el Karácsony Gergely a főpolgármesteri címet, Gyurcsány Ferenc teljesen körbebástyázta embereivel a Városházán és a Közgyűlésben is, ezért a főpolgármester szinte semmilyen komoly döntést nem tud meghozni a volt miniszterelnök jóváhagyása nélkül” – fogalmazott Szolomayer Balázs Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, melyben a baloldali előválasztás fejleményeiről és a Momentum programbemutatójáról is szó esett.

„Hiába nyerte el Karácsony Gergely a főpolgármesteri címet, Gyurcsány Ferenc teljesen körbebástyázta embereivel a Városházán és a Közgyűlésben is, ezért a főpolgármester szinte semmilyen komoly döntést nem tud meghozni a volt miniszterelnök jóváhagyása nélkül” – fogalmazott Szolomayer Balázs. Párkányi Eszter a baloldali szivárványkoalícióval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ezen pártokat a hatalom és a pénz megszerzésén kívül semmilyen értékközösség nem köti össze, ezért nem szabad ezen pártokra bízni az ország vezetését.

Hírdetés

Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölti indulásának a legnagyobb nyertese Gyurcsány Ferenc lehet. A Demokratikus Koalíció legjelentősebb támogatottsággal bíró veszélytársától ugyanis arra lehetett az előzetes hírek szerint számítani, hogy egy kormányzati tapasztalattal is rendelkező politikust fog nevezni az előválasztásra, ennek ellenére a gyenge jelöltnek számító pártelnök száll a ringbe, mely egyértelműen a Gyurcsány-pártnak kedvezhet – fogalmazott Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Párkányi Eszter reményét fejezte ki amiatt, hogy a Momentum programjában szereplő magánrepülőadóról Hadházy Ákost is tájékoztatta a párt elnöke, akinek éppenséggel pont a sportrepülőzés a hobbija.

A Bolond Lyukból rovatban arról volt szó, hogy Trish Cook brit szerző klasszikus meséket, az „Aranyhajat”, a „Pinokkiót” és „Az égig érő paszulyt” írta át fekete karakterekre. Párkányi Eszter rámutatott, hogy fordított esetben, ha fekete karaktereket fehérre változtatnának, az kulturális kisajátításnak minősülne a politikailag korrekt progresszívek szemében.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig hallgatható meg a rádióban. Vagy az ismétlésben szerda reggel három és négy között. Illetve felkerül az internetre, a legutóbbi adást például itt hallgathatják meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »