Gyűlöletkeltő cikk miatt büntették a Magyar Hírlapot

Gyűlöletkeltő és kirekesztő cikk miatt szankciókat szabott ki a médiatanács a Magyar Hírlapra és internetes oldalára – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az internetes tartalom haladéktalan eltávolítására, 250 ezer forintos bírság megfizetésére és a jogsértés elkövetéséről szóló közlemény közzétételére kötelezték az orgánumot egy tavaly novemberi publicisztika miatt.

A cikkben Bayer Zsolt az iszlám követőit és a tizennégy évesnél idősebb migránsokat potenciális gyilkosoknak nevezte, ezért indított a médiatanács állampolgári bejelentésre hatósági eljárást.

A közleményt a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül a Magyarhírlap.hu nyitóoldalán legalább egy hétig folyamatosan meg kell jelentetni.

A bejelentő eredetileg a szerzőtől a Mandiner.hu oldalon ugyanaznap megjelent, tartalmilag nagyon hasonló írás miatt is panaszt tett, ezt – mivel a hírportál tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének – a társszabályozó szerv vizsgálta. Itt a panaszos végül visszavonta bejelentését – olvasható a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »