Gyűlést szerveznek az elcsábított dolgozók a Zsolnayhoz

Gyűlést szerveznek az elcsábított dolgozók a Zsolnayhoz

Fordulat Zsolnay-ügyben. A porcelánmanufaktúra többségi szír tulajdonosa a határidő lejárta előtt kifizette a cég félmilliárd forintos tartozását, a bíróság így megszüntette a felszámolási indítványt.

„Végzést hozott a bíróság, hogy soron kívül megszünteti a felszámolási eljárást, és ennek két oka van, az egyik oka az, hogy a Zsolnay a tartozásait megfizette, tehát nem fizetésképtelen, és van egy másik oka, egy eljárási hiba, ami abból áll, hogy a hitelező, az 20 napos fizetési határidő lejártát megelőzően adta be a kérelmét, tehát alaphibával szenved a kérelme. Augusztus 8-án kelt a végzés, és gyakorlatilag a végzés megfellebbezhető, tehát 15 napos fellebbezési határidő van a végzés vonatkozásában, és gyakorlatilag a vagyonfelügyelő a végzés jogerőre emelkedésével egyidejűleg szűnik meg a vagyonfelügyelő kirendelése” – tájékoztatott Bodnár Imre, a porcelánmanufaktúra ügyvédje.

A pécsi önkormányzat két hónapja a Zsolnay felszámolásának hírére egy kft.-t alapított, és 110 dolgozót hívott át az üzemből. A Népszava úgy tudja, a munkavállalókat váratlanul érte, hogy mégsem szűnik meg a Zsolnay, ezért csütörtökre gyűlést hívtak össze az üzem épülete elé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »