Gyúlékony anyagot dobtak a cigányok által elfoglalt érdi házba, egy személyautó kiégett

Gyúlékony anyagot dobtak a cigányok által elfoglalt érdi házba, egy személyautó kiégett

Ismeretlen tettes dobott gyúlékony anyagot egy érdi családi házba – az ingatlan ablakán keresztül – 2016. október 17-én hajnalban. A házban a bűncselekmény elkövetésének időpontjában több személy tartózkodott, közülük nem sérült meg senki.

Az ingatlan előtti utcarészen parkoló személyautó eddig ismeretlen körülmények között kiégett. A rendőrség munkatársai a helyszíni szemlét megkezdték, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják – adja hírül honlapján a rendőrség.

Frissítés: a Rostásékról elhíresült házról van szó

Az Alfahír írta meg, hogy arról a házról van szó, amelyet augusztus végén foglaltak el Rostásék egy csereszerződésre hivatkozva, amit a ház egyik tulajdonosával, az elvált házaspár férfi tagjával kötöttek. A házfoglalást követően a férfi volt felesége többször is kihívta a rendőröket, állítása szerint többször megfenyegették, zaklatták, végül menekülnie kellett saját ingatlanából. Az N1TV összeállítása itt látható: Egy házban az ellenséggel.

A jogi helyzet bonyolult: a cigány család ügyvédje szerint a nőt nem illette meg elővásárlási jog, így Rostásék jogosan szereztek tulajdont az ingatlanban. A lap által megkérdezett jogi szakértők szerint azonban ez nem így van, ráadásul a válást követően vagyonmegosztás sem történt, a családjogi törvény pedig egyértelműen az asszony álláspontját igazolja.

Miután az N1TV megszólaltatta a volt férjet, a Budapesten taxisofőrként dolgozó férfi a Facebookon is ismertette álláspontját, részlet:

Az ujj tulajdonos becsülettel rendezte a kötelezettségét, adott cserébe egy ingatlanrész és érték különbözet ként 5.250.000 ft. Na itt van az a két millió amannyival kevesebbel meg elégedtem volna. Hát nem volt jó!!! Mind ezek mellet az a szomorú önök csak az egyik fél elmondása alapján szolnak hozzá. Ha tudnák kivel éltem egyűt el csodálkoznának, hisz amikor tüdőgyulladással 40 fokos lázzal feküdtem vért köhögtem (éjjel taxi nappal építkezés) senki nem kérdezte meg,kérsz egy pohár vizet?????? Az viszont el hangzott dögölj meg Úgy döntöttem bár a birokságra tartozna nyilatkozni fogok a médiának

Egyelőre nem világos, kinek állhatott érdekében a vasárnap hajnali gyújtogatás, mindenesetre a rendőrség munkatársai a helyszíni szemlét megkezdték, az eset körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálják.

Videó a kiégett autó oltásáról és a rendőrségi helyszínelésről:

Rikárdóék eszmecseréje:

(alfahir.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »