Gyulás Márton pert nyert az Origo és Ripost ellen

Gulyás Márton június 16-án indított pert a két orgánum ellen, amiért a róla megjelenő cikkek sértették emberi méltóságát, magánélethez való jogát és képmáshoz való jogát. Az aktivista ezeknek a jogsértéseknek a megállapítását kérte, írja a 444.hu. 

Nem jogerősen első fokon a Riposttól 3,5 millió forintot, az Origótól 800 ezer forintot ítélt meg a bíróság Gulyás Mártonnak, amiért a lapok nem tartották tiszteletben magánéletét. Gulyás Márton korábban a Riposttól tíz-, az Origótól pedig ötmillió forintot kért. A pénzt ígérete szerint annak a mozgalomnak a finanszírozására fordítaná, amelyet az arányos választási rendszer megteremtésének céljával indított.

Az aktivista magánéletével akkor foglalkozott a két lap, miután kiengedték az előzetesből, ahová azért került, mert narancssárga festékkel dobálta meg a köztársasági elnöki hivatalt. 

A két lap, miután kiengedték Gulyást, arról cikkezett, hogy első dolga volt felkeresni egy meleg párkereső oldalt, Gulyás profiljáról képeket közöltek, és egyben leleplezték homoszexualitását is, amit Gulyás korábban nem kötött a nyilvánosság orrára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »