Gyűjtést hirdettek az atyhai templom újjáépítése érdekében

Gyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a leégett atyhai római katolikus templomának újjáépítésére, Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke pedig arra kérte a magyarországi önkormányzatokat, ők is nyújtsanak anyagi segítséget – számol be Bakó Zoltán a kronika.ro-n.

Atyha római katolikus temploma hétfőre virradóra égett le villámcsapás miatt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-nek szerdán küldött felhívásában közölte: gyűjtést hirdetnek a templom újjáépítésére. A felajánlásokat a 11784009-20201739 számlaszámra várják. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet hozzájárulni a gyűjtéshez, az adomanyozz.hu oldalon pedig online átutalásra van lehetőség.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselője is közleményt adott ki szerdán, amelyben arra kérte a magyarországi önkormányzatokat, hogy közösen támogassák az atyhai templom mielőbbi újjáépítését. „Atyha katolikus, magyar település. Az elnéptelenedés veszélyével küzdő faluban az egyház lélekmegtartó szerepe megkérdőjelezhetetlen. Most ez nagy veszélybe került” – írta a kormánypárti politikus, aki szerint a magyarországi települések gyors, hathatós anyagi segítséget tudnak nyújtani, ha összefognak a bajban.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »