Gyűgyön június 18-án indul a nyári szezon

Gyűgyön június 18-án  indul a nyári szezon

A Korponai járásban levő közismert gyűgyi gyógyfürdőben az idei nyári szezont június 18-án indítják be. Erről a fürdő hivatalos honlapján közöltek tájékoztatást.

A Dudinka nevű strandfürdő területén különféle medencék várják a fürdőzőket, többek között gyermekmedence, élményfürdő, de a gyűgyi gyógyvízzel üzemelő medence is. A fürdő honlapján ezzel kapcsolatosan megjegyzik, hogy ebbe a medencébe a helyi gyógyvizet engedik, a víz hőmérséklete 33 és 34 Celsius fok közötti.

Hírdetés

A gyűgyi gyógyvíz a sokéves tapasztalatok szerint nagyon jótékony hatással van a mozgásszervi bajokra, az idegrendszeri megbetegedésekre és a különféle szív és érrendszeri bántalmakra.

A gyűgyi Dudinka strandfürdőt arról a tündérről nevezték el, akinek a legenda szerint a helyi gyógyvíz gyógyító erejét köszönheti. A fürdőhelyen levő strandfürdőt 2007-ben teljesen felújították és átépítették, azóta a helyiek, a környékbeliek, de a távolabbi térségekből érkezőknek is kedvenc helyük lett. A fürdő nyitva tartásáról és egyéb tudnivalókról a legfontosabb információkat az érdeklődők a fürdő honlapján találják.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »