Győzelemmel kezdett Magyarország a 27. férfi kézilabda-világbajnokságon

Győzelemmel kezdett Magyarország a 27. férfi kézilabda-világbajnokságon

Hullámzó teljesítménnyel, végig vezetve, magabiztos győzelemmel kezdett a magyar férfi kézilabda-válogatott, a 27. férfi kézilabda-világbajnokságon, Egyiptomban. A magyar fiúk a Zöld-foki-szigetek legjobbjait 34-27 arányban múlták felül.

A 27. férfi kézilabda-világbajnokságot négy helyszínen rendezik, Egyiptomban. A január 10-én hozott törvény értelmében, a járvány helyzetre hivatkozva, nézők nélkül valósul meg a kontinensviadalt Kairóban, Új Fővárosban, Alexandriában és Gízában.

A magyar férfi kézilabda-válogatott gyakori résztvevője a mindenkori világbajnokságoknak, hiszen ezidáig 20 alkalommal vett részt a megmérettetésen. Először 1958-ban jutottak ki a tornára, a legjobb eredményük pedig, egy második helyezés volt 1986-ban.

Magyarország legjobbjai az A csoportban, Németország, Uruguay és a Zöld-foki-szigetek ellen szállnak harcba a világbajnoki trófeáért. A 8 csoport első három helyezettje, továbbjut a középdöntőbe, ahol majd további 4 csoportban fog folytatódni a küzdelem. A középdöntős csoportok első két helyezettjei, bekerülnek a negyeddöntőbe.

A mérkőzés magyar támadással kezdődött, amely egy felső kapufával végződött. Az első kihagyott helyzet után, nem kellett sokat várni az első találatra, ami a második percben egy gyors kontratámadásból született. A további percekben kinyílt a magyar gólzsák, pillanatok alatt ötgólos előnyre tettek szert. Az első zöldfoki találatra a 6. percig kellett várni. Sajnos az első találatot további három követte, így gyorsan felzárkózott az ellenfél csapata. Néhány kihagyott helyzet után, ismét magára talált a magyar csapat, a 15. percben 10-6 vezetéssel, fordultunk az első félidő második felére. Az első magyar hétméteres büntetőt, a 21. percben Balogh Zsolt értékesítette, ekkor az állás 13-8. A 25. percben az első zöldfoki időkérés után, kiharcoltak egy büntetőt, amit sikeresen értékesíteni tudtak. A hatékony magyar lövéseknek köszönhetően, két perccel a félidő vége előtt hét gólos előnyt szereztünk. A játékrész utolsó két percében, egy magyar gól és három zöldfoki találat született. A félidő végén az állás 19-14.

Hírdetés

Az első játékrész után, ugyan ötgólos előnnyel fordult a magyar csapat, azonban ekkor még nem dőlhettünk hátra. A 70%-os lövésteljesítmény és a kapus bravúrok mellett, sajnos sok támadási hibát is vétettünk, amelyekből rendszerint kontratámadás és zöldfoki gól született.

A második félidő két gyors magyar góllal indult. A 37. percben már kilencgólos volt az előnyünk. A második játékrész első felét hatékony védekezés és kimagasló lövési teljesítmény jellemezte. A 44. percben a zöld-fokiak értékesítenek egy büntetőt. Sipos Adrián eközben megszerezte a harmadik személyi hibáját, így számára véget ért a mérkőzés. Hat perc magyar gólcsend után a 48. percben Ancsin Gábor eredményes. Nyolc perccel a mérkőzés vége előtt hét gólos a magyar előny. Az első játékrészhez hasonlóan, a másodikban is hullámzó teljesítményt láthattunk a fiainktól. A mérkőzés utolsó percében, nyolcgólosra duzzadt a magyar előny. A végeredmény 34-26.

A magyar válogatott legközelebb Uruguay legjobbjaival mérkőzik meg az A csoportban, vasárnap este 20 óra 30 perctől

A Magyar férfi válogatott kerete:
Kapusok: Borbély Ádám, Mikler Roland, Székely Márton
Jobbszélsők: Hornyák Péter, Rodríguez Álvarez Pedro
Jobbátlövők: Ancsin Gábor, Balogh Zsolt, Máthé Dominik
Irányítók: Győri Mátyás, Hanusz Egon, Lékai Máté, Nagy Bence
Beállók: Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Sipos Adrián, Topic Petar
Balátlövők: Bodó Richárd, Szita Zoltán
Balszélsők: Bóka Bendegúz, Sunajko Stefan
Szövetségi kapitány: Gulyás István

A Csoportok:
A-csoport (Gíza): Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki-szigetek
B-csoport (Új főváros): Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C-csoport (Alexandria): Horvátország, Katar, Japán, Angola
D-csoport (Kairó): Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E-csoport (Gíza): Norvégia, Ausztria, Franciaország, Svájc
F-csoport (Új főváros): Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G-csoport (Kairó): Svédország, Egyiptom, Észak-Macedónia, Chile
H-csoport (Alexandria): Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »