Győzelem és veszteség

Győzelem és veszteség

Javában tart a felkészülés a Fortuna liga tavaszi folytatására, miközben a dunaszerdahelyi sárga-kékek is újdonságokkal teli héten vannak túl. A Fradi elleni szerdai mérkőzés igazán kellemes baráti találkozásokat hozott a lelátón, felvidéki győzelmet a pályán, de a hét veszteséget is tartogatott a csapatnak.

Tegyük hozzá, nem anyagi jellegűt, mert Schäfer András németországi távozása pénzügyileg remek hír a klubnak. Más kérdés, hogy látjuk, nem lesz könnyű pótolni azt a játékost, aki két év alatt olyan hírnevet szerzett magának, hogy távozása már az EB után is csak idő kérdése volt. 

Jó látni, hogy vannak olyan játékosok, akik karrierjének a dunaszerdahelyi klub teljesen új lendületet tud adni. Ilyen példából ugyanis az utóbbi időben kevesebb volt, mint néhány évvel korábban. 

Reméljük kiváló formája megmarad a német bajnokságban és a válogatottban is, ahogy abban is reménykedünk, a dunaszerdahelyiek tavasza sikeresebb lesz, mint a szezon első része. A Ferencváros elleni, a múlt szerdai felkészülési meccsen hatékonynak bizonyultak a sárga-kékek, így 2-0-ra győztek. Az első félidőben Kristović és Ciganiks találatait láthatta az 1368 néző, s mivel a zöld-fehérek nem tudtak válaszolni, így idei második felkészülési találkozóját is megnyerte a DAC.

Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozása tehát nem sikerült, a dunaszerdahelyi közönség örülhetett. Nemcsak hazai győzelmet, hanem a 32-szeres magyar bajnok csapatát is láthatta a stadionban, s tegyük hozzá, napjainkban az már nagy dolog, ha a sportot a helyszínről figyelhetjük.

A következő három edzőmérkőzést már a törökországi edzőtáborban  játssza le a csallóközi csapat, amelynek portugál edzője egy honfitársával erősítette meg a keretet. 

Hírdetés

A DAC első téli szerzeménye a 23 esztendős portugál jobbhátvéd, Carlos Alexandre „Alex” Reis Pinto, aki Guimaraes városában született, s az ősz végéig az SC Farense futballistája volt. A korábbi korosztályos válogatott tehát már a törökországi mérkőzéseken is bizonyíthat. 

Mi pedig bízzunk abban, hogy ezúttal jobban sikerülnek a szerződtetések, mint a nyáron.

A bajnokságban ugyanis még lehet javítani, egy jó hajrával a harmadik hely biztosan, de talán a második pozíció is behozható, miközben újra erőteljes csapat épülhet. A szurkolók pedig reménykednek, hogy a lelátókról ők is segíthetik majd szeretett klubjukat a célok elérésében.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2022/4. számában.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »