Gyorsul a fogyasztói infláció Ukrajnában

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) adatai szerint, 2016. júliusában éves szinten  a fogyasztói infláció 7,9 százalékig gyorsult fel, havi szinten pedig 0,1 százalékos deflációt rögzítettek – közölte kedden az NBU az Állami Statisztikai Szolgálat adataira hivatkozva.

Ukrajnában a szabályozó adati szerint, 2016. júliusában a fogyasztói infláció éves szinten számítva 7,9 százalékig gyorsult fel. Havi szinten 0,1 százalékos deflációt jegyeztek fel – tudatja a RIA Novosztyi.

Ukrajnában június hónapban éves szinten számítva 4,9 százalékos inflációt, havi szinten pedig 0,2 százalékos deflációt rögzítettek. Megjegyzendő, hogy júliusban, valamint az elmúlt hónapban a defláció a fogyasztói és a nyers élelmiszerárak csökkenése biztosította.

Az Ukrán Állami Sttisztikai Szolgálat adatai szerint, Ukrajnában 2015-ben a GDP csökkenése elérte a 9,9 százalékot, az infláció pedig a 43,3 százalékot.

Az Ukrán Parlament által 2016 évre jóváhagyott költségvetésében 3,7 százalékos GDP hiány van rögzitve, az infláció előrejelzése 12 százalékos, a gazdaság növekedése pedig 2 százalékos szinten lesz.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Az év eleje óta az infláció elérte a 4,8 százalékot UkrajnábanAz ukrán hatalom az infláció és a szociális juttatások számadataival manipulálHontareva: Lassult az infláció UkrajnábanSzakértő: 2016 folyamán 20-25 százalékkal nő a valós infláció UkrajnábanRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán gazdaság, Ukrajna, ukrajnai hírek, infláció, ukrán válság, belpolitika, fogyasztói árak, fogyasztásForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »