Gyorsított eljárás vár az élő macskákat elásó nőre

Gyorsított eljárás vár az élő macskákat elásó nőre

Egy nő három kismacskát ásott el élve, akik csak a rendőrségnek és az állatvédőknek köszönhetően maradtak életben. A kerületi ügyészség bíróság elé állítja.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottnak, egy 65 éves nőnek a XXIII. kerületben a szomszédja jelezte, hogy közös udvarukon macskák születtek. A szomszéd úgy gondolta, hogy a kismacskák a 65 éves nő macskájának kölykei. A gyanúsított 2019. szeptember 6-án a délelőtti órákban az udvar bokros részén fekvő három kismacska mellett egy ásónyomnyi mélységű gödröt ásott, majd a három, megközelítőleg háromhetes állatkölyköt beletette a gödörbe, ezután azt visszatemette – írta az ügyészség közleményében.

Hírdetés

Az egyik kismacskának sikerült kiásnia magát, a másik kettőt az egyik lakó által értesített rendőrök és a rendőrök által kihívott állatmentők találták meg. A földből kiásott macskák az életükért küzdöttek, mozogtak, nyávogtak. Mindhárom macska azonnali, szakszerű ellátásban részesült, így életben maradtak. A gyanúsított szándéka a kismacskák elpusztítása volt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a nőt többszörösen minősített állatkínzás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban még a héten bíróság elé állítja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »