Gyorsít a Paks II. projekt | Világgazdaság

From: Dr. Nagy Tibor [mailto:[email protected]]
Sent: Thursday, November 07, 2019 2:38 PM
To: ‘Juhos Laszlo’; ‘Hetzmann Albert’; ‘Dr. Petz Ernő’
Subject: RE: Gyorsít a Paks II. projekt | Világgazdaság

Tisztelt Kollégák!

Egy héttel korábban a Putyin látogatás kapcsán megjelent egy cikk Paks-2-ről, melynek címe „Egy év múlva kezdhetik legkorábban építeni Paks-2-t”.

Most pedig meglepődve olvastam az ezzel kapcsolatos újabb hírt, melynek címe „Gyorsít a Paks II. projekt”.

A korábbi cikk kapcsán megírtam, hogy az egy éves határidő nyilvánvalóan irreális, ami a cikk tartalmából ki is derül. A mostani cikk szerint pedig még gyorsítani akarnak?

A reális menetrend persze mindkét cikk tartalmából kiderül, ha valaki elolvassa. A hatósági beadás 2020. június 30., a hatósági engedélyezéshez szükséges időtartam optimális esetben 15 hónap, az építkezés tehát ténylegesen legkorábban 2021. őszén, vagyis mintegy két év múlva kezdődhet.

Hírdetés

A cikkek címei tehát a szakmailag hozzá nem értő, ezért a cikkeket el sem olvasó felső politikai vezetésnek és a közvéleménynek szólnak, akik a címeket időbeni sorrendben olvasva azt látják, hogy egy év múlva kezdődhet az építkezés és ezen még gyorsítani fognak. Sőt a címek még azt is sugallhatják, hogy esetleg az eddigi csúszásokat is be lehet hozni.

Tehát minden a legnagyobb rendben van, akár ki is lehetne tüntetni valakiket. Megnyugodhatnak Paks-2 és a Roszatom felettes szervei, vagyis a magyar és az orosz kormány, valamint a felvett hitelt valamikor majd törlesztő adófizetők is. A valóság persze teljesen más, de úgy látszik, hogy a kommunikáció egy ilyen szakma, amit ráadásul ezért jól meg is fizetnek.

Reális képet és információkat talán a Paksi Energetikai Kerekasztal következő rendezvényén kaphatunk és kérhetünk, első kézből Paks-2 vezérigazgatójától.

Üdv.: Nagy Tibor

https://www.vg.hu/vallalatok/energia/gyorsit-a-paks-ii-projekt-1850889/


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »