Győrött is szól a börtönrádió

Győrött is szól a börtönrádió

Vác után Győrött is börtönrádióval segítik a fogvatartottak későbbi visszatérését a társadalomba. Heti két alkalommal, tízféle műsort szerkesztenek mentorok segítségével.

Hetente kétszer, körülbelül tízféle rádióműsort szerkesztenek a győri elítéltek.

„A reintegrációval teljesen összevág a börtönrádió, lehetőséget biztosít a fogvatartottaknak a hasznos időtöltésre, feszültségoldási funkciója is van, információátadás, illetve hozzájárul a szabadulás utáni beilleszkedés szabaduláshoz való felkészüléshez, és reményeink szerint a visszaesést is csökkenti majd” – nyilatkozta Csete Mária, a Győri Büntetés-végrehajtási Intézet reintegrációs tisztje.

A győri műsort hatan állítják össze. „Kimozdul az ember a zárkából egyrészt, másrészt a visszajelzések, a pozitív visszacsatolás arról, hogy ez jól sikerült, ez azért sokat számít” – mondta a Hír TV-nek Sohodóczky Attila elítélt, börtönrádió-szerkesztő.

A börtönrádió ötletgazdája az Adj Hangot Egyesület, a civil szervezet az elítéltek képzésében is részt vesz. „Minden háttért mi biztosítunk, hiszen rádiózni a falak mögött nem olyan egyszerű. Itt nincs internet, tehát minden háttéranyagot nekünk úgy kell bevinnünk. Hogyha azt mondják, hogy ők szeretnének műsort csinálni például a börtönedzésről, akkor azt az önkénteseink megnézik, kigyűjtik és akkor mi azt bevisszük. Vagy ha egy interjúalanyt szeretnének, akkor azt meg kell szervezni” – magyarázta Hajdú Judit alapítványvezető, a börtönrádiós mentorok képzésének vezetője.

Az országban a győri a második börtönrádió, az első Vácon indult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »