Győri postarablás: félmilliót kap a nyomravezető

Győri postarablás: félmilliót kap a nyomravezető

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Győrben elkövetett postahivatal elleni rablás kapcsán – írja a Police.hu.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján egy ismeretlen férfi január 19-én 11 óra 20 perckor fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolta a győri 6. számú postahivatalt.

A férfi az alkalmazottat megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. A dolgozó a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt átadta, amivel az elkövető elmenekült a helyszínről.

Az elkövetőről a rendőrség közölte, hogy 

a férfi 30-40 év közötti,175-180 centiméter magas,átlagos testalkatú,akcentus nélkül beszél magyarul,a bűncselekmény elkövetésekor fekete, kapucnis felsőt, kék farmernadrágot, sportcipőt és baseballsapkát viselt, arcát egy sötét sállal takarta el,és az adatgyűjtés alapján hagyományos kerékpárral közlekedett, a bűncselekményt megelőzően pedig percekig várakozott a posta melletti iskola kerítésénél.

Hírdetés

Egy grafikát is közzétettek a férfiról.

http://mno.hu/

A nyomravezetői díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, szükség esetén pedig az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »