Gyöngyösi Márton új Jobbik-elnök felrázná az ellenzéki választókat és az ellenzéket

Gyöngyösi Márton új Jobbik-elnök felrázná az ellenzéki választókat és az ellenzéket

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének elnökének – derült ki szombaton a párt sajtóközleményéből. Gyöngyösi a voksok 68 százalékát kapta a tisztújító kongresszuson, míg Földi István 29 százalékot.

A frissen megválasztott elnöke szombat délután sajtótájékoztatót tartott, amin először megköszönte a delegáltak és a tagság támogatását, valamint az ügyvezető elnöke, Potocskáné Kőrösi Anita munkáját, illetve valamennyi vetélytársának a fair, tisztességes küzdelmet.

A magyar néppárt új elnöke hangsúlyozta: a tisztújítás után a tagság arra vágyik, hogy a nyugtalanság időszakát követően újra munkához lássanak és építkezzenek.

Mostantól közös céljainkra kell koncentrálnunk, hogy reményt tudjunk adni a magyar embereknek. A Jobbik elnökeként egy nemzeti, konzervatív pártot szeretnék vezetni és építeni, ma ugyanis Magyarországon nincsen se valódi nemzeti, se valódi konzervatív párt a politikai palettán

– mondta Gyöngyösi, hozzátéve, eközben nem engednek az Európa-pártiságukból sem. Az új elnöke egy értékelvű, önazonos pártot szeretne, amely felvállalja saját elképzeléseit, az önazonosság soha sem lehet azonban öncélú, jegyezte meg.

Mint mondta, azok az elvek, amelyeket az Elvi Nyilatkozatunkban is megfogalmaztak, azok a magyar emberek problémáira és a magyar nemzeti sorskérdésekre fókuszálva egyfajta kiutat kell, hogy jelentsenek.

„Azt szeretném, ha a Jobbik valamennyi, hazájára büszke, demokratikus gondolkodású magyar ember szellemi otthona és közössége lenne”

Hírdetés

– emelte ki.

„A Jobbik célja egy sikeres, jóléti, európai Magyarország megteremtése, amely biztonságot és kiszámíthatóságot nyújt minden polgárának”

– fogalmazott.

Gyöngyösi szerint az elmúlt időszakban az ellenzék a pártok együttműködésére koncentrált, és ennek részleteivel foglalkozott. Úgy látja, bár ezek fontos kérdések, amelyek a következő hónapokban, években még előkerülhetnek, ugyanakkor nekik április 3. után el kell gondolkodniuk, hiszen az ellenzék teljesen összeomlott a megmérettetésben.

Mint mondta, lehet, hogy sor fog még kerülni ellenzéki együttműködésre, de szerinte a Jobbiknak most elsősorban a nemzeti-konzervatív politikát kell megerősítenie.

Arra is kitért, vannak olyanok, akik szerint teljesen esélytelen legyőzni a Fideszt demokratikus szabályok között, míg egy másik véleménytábor szerint csak a Fidesszel együttműködve lehet ma politizálni.

„Nekem az a feladatom, hogy felrázzam az ellenzéki szavazókat, felrázzam az ellenzéket, és a Jobbik vezetésével megmutassuk, hogy igenis lehet ezzel a kormánnyal szemben alternatívát képzeni és olyan politikát kínálni, amely kivezeti Magyarországot a nehéz helyzetéből”

– mondta Gyöngyösi Márton.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »