Gyimesi György: ezt a kormánykoalíciót a felelősségérzet és nem a biznisz tartja egyben

Gyimesi György: ezt a kormánykoalíciót a felelősségérzet és nem a biznisz tartja egyben

A Rádio Slovensko “Sobotné dialógy” című politikai vitaműsor vendége volt az OĽaNO parlamenti képviselője, Gyimesi György, aki a Hlas színeiben politizáló Erik Tomáš-sal vitázott. A Roman Mikulec belügyminisztert érintő bizalmatlansági szavazást érintve Gyimesi elmondta, hogy Boris Kollár, a Sme rodina elnöke, még a szavazás előtt értesítte az OľaNO mozgalmat arról, hogy pártja tartózkodni fog a szavazás alatt, így nem érte váratlanul a döntés. Tomáš vádaskodását, miszerint a koalíció már rég nem működik, Gyimesi visszautasította:

A Szlovák Információs Szolgálatot (SIS) ért vádakra reagálva Gyimesi elmondta, hogy az információs szolgálatok fő munkaterülete az információ gyűjtése, ezek kiértékelése a rendőrségre tartozik. Nevetségesnek nevezte Tomáš kijelentéseit, miszerint a hatóságok tanúkat befolyásolnának vagy, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárások állami megrendelésre történnének. Gyimesi felhívta politikai ellenfelle figyelmét, hogy hagyjon fel a mártír- és politikai fogoly képének gyártásával.

Hírdetés

Az állami közigazgatás politikailag színezett befolyásának gyengítése és a tervezett adóreform iránt az OľaNO továbbra is elkötelezett, majd műsorvezetői kérdésre Gyimesi azzal zárta mondandóját, hogy a kormány a koronavírus delta variánsának megfékezéséért minden olyan intézkedést meg fog tenni, ami szükséges.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »