Gyimesi elárulta mi lehet Matovič további sorsa

Gyimesi elárulta mi lehet Matovič további sorsa

Igor Matovič pénzügyminiszter további tárcavezetői munkája körül sok a kétség miután az OĽaNO és az SaS közötti viszony egyre kiélezettebb. Gyimesi György, a korábbi miniszterelnök egyik bizalmasa most elárulta, milyen folytatás várható a kormányon belül a nyáron.

A magyar nemzetiségű politikus az aktuality.sk-nak adott hosszabb interjúban kitért arra, hogy szerinte milyen túlzó módon igyekszik a média lejáratni Igor Matovičot, de arra is választ adott, milyen forgatókönyvek vannak kilátásban a kormány sorsa körül.

Hírdetés

A parlamenti képviselő szerint elképzelhető a kormány szétesése, a kisebbségi kormány és a békekötés is, ez utóbbira múlt héten a kormányfő és a pénzügyminiszter ajánlatot is tettek, de Sulíkék azt nem fogadták el. Gyimesi megerősítette, elképzelhető, hogy a koalíciós partnerek a nyáron a pénzügyminiszter lemondását fogják kérni, de hangsúlyozta, Matovič nem távozik sehova.

Az OĽaNO képviselője úgy látja, hogy a választóktól nagyon erős bizalmat kaptak két évvel ezelőtt és ezzel élniük kell, mert ilyen jelentős képviselői többséggel még egy kormány sem rendelkezett. Ha nem tudják ezt az ország előnyére fordítani, akkor a választók majd értékelik a munkájukat, ahogy történt az a 2012-es előrehozott választások során az SaS párttal, amikor Ficoék óriási fölénnyel győzedelmeskedtek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »