Gyimesi a Na Teloban: A Hlas egy fake szocdem párt fake családtámogatási javaslattal. A magyar nemzet határok felett is egyesíthető

Gyimesi a Na Teloban: A Hlas egy fake szocdem párt fake családtámogatási javaslattal. A magyar nemzet határok felett is egyesíthető

A hétvége két napja alatt három országos vitaműsorba is meghívást kapott Gyimesi György. A szombati liberális, Most-Híd közeli Pátria rádiós és közrádiós szereplés után ezúttal a talán legnézettebb. Markíza televízió Na Telo (Testre szabva) című műsorába kapott meghívást.

Vizsgálati fogság kérdése

A vizsgálati fogság időtartamának csökkentésére vonatkozó javaslat továbbra is megosztja a kormánykoalíció pártjait.

Az OĽaNO igyekszik kimaradni a Sme rodina és a Za ľudí közti ezzel kapcsolatos konfliktusból és támogatni fogják a felek közti kompromisszumos javaslatot.

„Hogy a vizsgálati fogság időtartamának hosszát rövidíteni kell, már Kolíková is elismeri,“

nyilatkozta Gyimesi György, aki szerint különbséget kell tenni a tíz ezer eurót elsikkasztó vádlott vizsgálati fogságának ideje alatt és aközött, amennyi időre egy többszörös gyilkos maffiózó ül ugyanilyen fogságban.

A Markíza televízió Testre szabva című vasárnapi műsorának vendégei Jana Cigániková (SaS), Gyimesi György (OĽaNO) és Matúš Šutaj Eštok (Hlas) voltak.

Cigániková és Gyimesi egyetértettek abban, hogy a megegyezésre még idő kell, ezért a kérdés várhatóan csak a következő parlamenti ülések kerül rendezésre.

Családtámogatási juttatás

Hírdetés

A témák között a kormány családtámogatási javaslatcsomagját és a gyerekek után járó egyszeri, 333 eurós juttatás is szerepelt.

A Hlas képviselője szerint a kormány diszkriminálja a többi családot, akik nincsenek anyagi szükséghelyzetben. Első körben ugyanis mintegy 46 ezer anyagi szükséghelyzetben levő család kaphatja meg még nyárik a juttatást a gyerekek után. Eštok elmondta, hogy az ő javaslatuk minden gyermek után javasolt 300 eurós juttatást.

Ami nemzeti, az rögtön revizionista is?

Gyimesi erre reagálva elmondta, hogy a Hlas egy ál (fake) szociáldemokrata párt ál (fake) javaslattal. A műsorban ugyanis kiderült, hogy a Hlas törvényjavaslata hibás, így egy elírás miatt csak azoknak járna a koronavírus-járvány miatti juttatás, akik nem részesülnek anyasági juttatásban vagy családi pótlékban. Az ilyen gyerekekből mintegy 120 ezer van az országban, miközben a kormány döntése értelmében mintegy 400 ezer gyerek után kaphatnak a családok egyszeri támogatást.

Gyimesit a műsorvezető megvádolta, hogy az Új Egység Mozgalom (ÚEM) állítólagos revizionista tevékenységét támogatja azzal, hogy a mozgalom szájmaszkját viselte a parlamnetben.

Gyimesi butaságnak nevezte a vádakat. Mint elmondta, az Új Egység Mozgalom egy normális, nemzeti, jobboldali eszméket valló civil szervezet, mellyel nemcsak ő, hanem az MKP és az Összefogás vezetői is találkozgatnak.

„A magyar nemzetet a határok felett is egyesíteni lehet. Hogy a magyar nemzet egy és oszthatatlan, a magyar Alkotmányban is szerepel. Az Alkotmány egyúttal feladatul adja a mindenkori magyar kormánynak a határon túli magyar közösségekkel való törődést”

– adott magyarázatot a szlovák műsorvezető magyar szempontból abszurd vádjaira Gyimesi.

A legerősebb kormánypárt magyar nemzetiségű képviselője a műsor végén konkrét kérdésre válaszolva úgy reagált, hogy szerinte előnyös lenne, ha a kormányciklus végére Igor Matovič visszatérne a kormányfői székbe.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »