Gyilkosság áldozata lett egy amerikai pap

Gyilkosság áldozata lett egy amerikai pap

Holtan találták Georgia államban az egy héttel korábban eltűnt 71 éves Robert Rene Wayne atyát, a floridai St. Augustine-i egyházmegye papját április 18-án, hétfőn – tájékoztat hivatalos rendőrségi közlemény alapján a Fides katolikus hírügynökség.

A pap holttestét Waynesboróban találták meg azután, hogy a férfit, akit Robert Rene Wayne autójának vezetése közben tartóztattak le, a helyszínre kísérte a rendőrség – közölte David Shoar, St. Johns megye seriffje az ügyről tartott sajtótájékoztatón. A nyomozók szerint az idős papot április 10-én ölték meg, vagyis azon a napon, amikor utoljára látták. Halálának oka egyelőre ismeretlen, de a seriff szerint egyértelmű, hogy gyilkosság áldozata lett. David Shoar maga is ismerte a papot, akit „mindenki kedves barátjaként” jellemzett.

Robert Rene Wayne 1980-ben kezdte meg börtönpasztorációs szolgálatát, amikor a St. Augustine-i egyházmegye területére érkezett ferences rendi szerzetestársaival. Amikor jó néhány évvel később a ferenceseket áthelyezték, Robert atya a maradás mellett döntött, hogy folytathassa elkötelezett lelkipásztori működését a börtönben. 1995-től már a St. Augustine-i egyházmegye kötelékében tette mindezt.

Az állítólagos elkövetőt, Steven Jaimes Murrayt a dél-karolinai Aikenben tartóztatta le a rendőrség autósüldözés során; a férfi a pap autóját vezette, amelyben jó pár – valószínűleg lopott – lőfegyvert szállított. A 28 éves elkövetőt nemrégiben bocsátották szabadon a Duval megyei börtönből egy korábbi letartóztatást követően. Úgy tűnik, hogy Murray azért kereste fel a lelkipásztort, hogy pénzt kérjen tőle, ugyanis sokan tudták, hogy Robert atya felajánlja a segítségét a börtönből szabadultaknak és a munkanélkülieknek.

A St. Augustine-i egyházmegye által a Fides hírügynökségnek eljuttatott közlemény szerint Robert atya „alázatos és nagylelkű szolgálója volt az Úrnak, és az általa kapott sok ajándékot megosztotta a szegényekkel, a siketek közösségével és a fogvatartottakkal”. „Mindig emlékezni fogunk rá kedvessége és irántunk való végtelen szeretete miatt” – olvasható a közleményben.

Forrás és fotó: Fides.org

Magyar Kurír
(asz)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »