”Gyermekvédelmi intézetet” költöztetne a Fidesz Perecesre?

A kérdés azok után merült fel, hogy a Jobbik önkormányzati képviselőjéhez olyan információk jutottak el, miszerint az Egyetemvárosnál lévő gyermekotthont a Perecesen található volt Kuti iskola épületébe költöztetnék. Pakusza Zoltán szerint egy ilyen intézmény létrehozása súlyos következményekkel járna Pereces, valamint a közeli Kilián és Bulgárföld közbiztonsága tekintetében.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Jobbik önkormányzati képviselője Alsózsolcát hozta példaként, ahol a 2014-es rendőrségi beszámoló úgy fogalmaz: „Nem lehet elfelejtkezni arról, hogy a regisztrált bűncselekmények nagy számban köthetőek a városban működő nevelőintézetekhez, mely folyamatos kockázati tényezőt jelent.”

Az ellenzéki politikus választ vár a városvezetéstől: igazak-e az információk, valóban tervezi-e Miskolc fideszes vezetése nevelőintézet, gyermekotthon létrehozását a volt Kuti iskolában, vagy bármely más, a választókerületben található épületben? Pakusza Zoltán arra kérte Kriza Ákos polgármestert, cáfolja a híreket és nyugtassa meg a körzet lakóit, hogy a képviselő és a terület lakosságának tudta és beleegyezése nélkül ilyen intézményt nem hoznak létre.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »