Gyermekotthon lakója a mentősök által állítólag zaklatott lány

Gyermekotthon lakója a mentősök által állítólag zaklatott lány

A Blikk úgy értesült, hogy egy gyerekotthon lakója az a fiatal lány, aki azzal vádol két mentőst, hogy kórházba szállítás közben orális szexre kényszerítették. Az eset állítólag a Széll Kálmán tér környékén történt.

A lány elbeszélése szerint ő már azt sem akarta, hogy a mentők kórházba szállítsák, az úton ráadásul hányingere lett, amiért meg kellett állniuk.

A mentősök ezt követően tettek neki ajánlatot, és gumikesztyűben több helyen is megtapogatták.

Ezt követően vitték a Péterfy utcai kórházba. A nő ott nem jelezte, hogy szexuális zaklatás érte volna a mentőkocsiban, de miután kiengedték, a gyerekotthonban azt mesélte, hogy megerőszakolták, így gyámja értesítette a hatóságot.

A lap úgy tudja: az egyik fiatal férfi hosszú évek óta lelkiismeretesen dolgozott az Országos Mentőszolgálat Budai Mentőállomásán ápolóként, társa viszont csak néhány napja került a szolgálat kötelékébe sofőrként.

A sofőr ügyvédje szerint az egész eseménysor életszerűtlen, mivel a sértett többféleképpen adta elő, hogy szerinte mi történt.

“Ügyfelem gyerekkori álma volt, hogy mentősként dolgozzon. Soha nem kockáztatta volna, hogy elveszítse munkáját.”

– mondta a jogász.

Az ápoló és a sofőr jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt vannak, ám a Főváros Főügyészség megfellebbezte a bíróság döntését, és indítványozta mindkettőjük előzetes letartóztatását.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója a Blikknek elmondta: a mentők külön belső vizsgálatot nem folytatnak az ügyben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »