Gyermekenként havi 200 euró – Matovič (OĽaNO) bemutatta: Íme, a masszív szlovák családtámogatási tervezet

Gyermekenként havi 200 euró – Matovič (OĽaNO) bemutatta: Íme, a masszív szlovák családtámogatási tervezet

Az oligarchákat, gazdagokat védelmező koalíciós párt, az SaS ellenkezése ellenére a parlament várhatóan elfogadja az OĽaNO-s Igor Matovič pénzügyminiszter új, családtámogatási programját. A nagyon komoly, gyermekenként 200 eurót jelentő, összesen 1,3 milliárd euróba csomag két részből áll. Egyszeri, illetve hosszútávú intézkedésekből.

A részleteket Igor Matovič pénzügyminiszter mutatta be az RTVS 5 perc múlva 12 című műsorában.

A parlamenti jóváhagyásra váró tervezet a következő:

Hírdetés

Családi pótlék – 50 euró.

Az eddigi 25,88 eurós családi pótlék még idén júliusban 30 euróra emelkedik, jövő év januárjától pedig 50 euróra. Minden  egyes gyermek után, havonta.

Adóbónusz – jövő év januárjától minden egyes 15 év alatti gyermek esetén havi 100, minteg egyes 15 év feletti gyermek esetén pedig havi 50 euró adóbónuszt kapnak a családok. A fenti táblázatból jól látható az is, hogy a jelenlegi helyzethez képest több mint duplájára emelkedhet ez a juttatás.

Gyermekszolgáltatások – ilyen juttatás jelenleg még nem létezik, de valójában a szabadidős tevékenységgel kapcsolatos kiadások fedezését szolgálja, Ezek szerint 2023 január 1-től minden egyes gyermek után havi 50 eurót kapnak a családok erre a célja.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »