Gyermekeket öltek a hordóbombák Aleppóban

Legalább tizenegy gyermek és négy nő vesztette életét helikopterről ledobott hordóbombák miatt Aleppó felkelők kezén lévő részén – jelentette pénteken a kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A civil szervezet hozzátette, két nő és hat gyermek egy családba tartozott. A hordóbombákat a szíriai kormányerők vetik be. Az OSDH hozzáteszi, hogy a felkelők ágyúzásaiban másik nyolc ember, köztük ugyancsak két gyermek halt meg Aleppó azon részén, melyet a kormányerők ellenőriznek.

Aleppóban hónapok óta heves harcok dúlnak, legutóbb a véres, porral borított ötéves kisfiúról, Omran Daknísről készült felvétel rázta meg a világot, emlékeztetve az észak-szíriai nagyvárosban zajló mindennapi pokolra. Segélyszervezetek arra hívták fel a figyelmet, hogy Aleppóban naponta több tucat, Omránéhoz hasonló vagy annál is szörnyűbb tragédia történik.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Moszkva és Washington közös harci bevetéseket indít Aleppóban az IÁ ellenAz ENSZ szerint valószínű, hogy mérges gázzal bombázták AleppótA szíriai kormány és az Iszlám Állam is vegyi fegyvert vetett beRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Aleppó, bombázás, gyerekek, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháborúForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »