Gyereklányt gyilkolt a cigány, a bosszú nem maradt el Ukrajnában

Ki kellett költöztetni az Ukrajna déli részén, Odessza megyében lévő Loscsinyivka településről a cigány családokat, miután szombaton holtan találtak egy helybeli kislányt, és lincshangulat uralkodott el a cigányokkal szemben. A helyiek a cigányokra támadtak, az egyik család házát fel is gyújtották.

Magyar Menedék - Badiny

A kilencéves kislány megölésével a hatóságok egy 21 éves cigány férfit gyanúsítanak, akit előzetes letartóztatásba helyeztek.

A helyi lakosok azonban a romák ellen fordultak, a hétvégén rátámadtak házaikra, ablakokat zúztak be, bútorokat törtek, egy épületet fel is gyújtottak. A lakóknak sikerült időben elmenekülni, így senki sem sebesült meg – írja a BBC. Ezután döntött úgy a városvezetés, hogy az egyetlen megoldás, ha a romákat elköltöztetik a faluból. Valentina Sztojkova, a területileg illetékes izmajili járási adminisztráció vezetője közölte, a roma családok belátták, nem élhetnek tovább a településen, beleegyeztek a költözésbe, amelyre már hétfőn sor kerül.

Mint mondta, a faluban élő nyolc roma család közül kettőnek volt saját ingatlana, a többiek albérletben laktak. Sztojkova leszögezte, hogy a járási vezetés gondoskodik a loscsinyivkai romák más településeken történő elhelyezéséről.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »