Gyerekek hangszerközelben – Zenetábor Székelyudvarhelyen

Gyerekek hangszerközelben – Zenetábor Székelyudvarhelyen

Végéhez közeledik a Legato Egyesület Székelyudvarhelyen megszervezett kicsiknek szóló zenetábora. A július 25-én, hétfőn elkezdődött és holnap, július 29-én befejeződő tábort a 6-9 éves korosztályú gyerekeknek rendezték meg, és környékünkön hiánypótló jelleggel bír.

Az idén másodjára tető alá hozott rendezvényen, amelynek helyszíne a Spanyár Ház, valamint a Művelődési Ház volt, a gyerekek közös énekléseken, hangszeres foglalkozásokon vehettek részt, valamint zenei alapismeretekkel gazdagíthatták tudásukat. Míg a tavaly 15 növendékkel dolgoztak a tanárok, akik az egyesület tagjaiból kerültek ki és mind szakmabeliek, addig idén majdnem háromszor ennyi gyerek jelentkező volt. Sófalvi Emese, művészeti vezető elmondta, környékünkön hangszeres foglalkozásokra épülő tábor nincs. Néptánctáborok vannak, de zenetábor nem nagyon volt Erdélyben, és ami fontos, itt a hangszerek testközelben vannak.

A táborban résztvevőknek három kategóriában tanítják a tudnivalókat: Derzsi Katalin felel a furulya és ének kategóriáért, Filtner Tünde és Száva-Péter Éva zongorát tanítanak, Tifán Csaba Gáspár a ritmus, hangszerek és ének felelőse, Sófalvi Emese pedig hegedűt oktat.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »