Gyengült a forint

A dollár erősödésével párhuzamosan komoly kockázatkerülés indult el a piacokon hétfő reggel a koronavírussal kapcsolatos félelmek hatására. Ez pedig a forint esetében is gyengülést hozott a kora reggeli órákban, ahogy a többi feltörekvő piaci deviza is rosszul indította a napot.

Hétfő reggel 338,4-nél kezdte a kereskedést a forint az euróval szemben, ez 0,4 százalékos gyengülést jelentett péntek estéhez képest a magyar deviza szempontjából. A szokatlan reggeli esés elsősorban a koronavírussal függhet össze, a hétvége legfontosabb híre az volt, hogy Olaszországban is egyre erősebben terjed a járvány. A befektetők a vírus lehetséges gazdasági hatásaitól félnek, ennek köszönhető a piacon a kockázatkerülés.

Hírdetés

Az utóbbi időszakban egyébként az jellemezte a forintot, hogy az MNB jelzései után erősödött a magyar deviza, a múlt héten viszont már megint a gyengülés felé mozdult a forint, így ismét a 340-es lélektani szint közelében járunk, ami a legutóbbi tapasztalatok alapján már kellemetlen a jegybank számára. Ma elsősorban a délutáni devizaswap-tender eredményére lesz érdemes figyelni a holnapi kamatdöntő ülés előtt.

A dollárral szemben most 312,8-nál járunk, ami 0,8%-kal magasabb a pénteki jegyzésnél, míg az angol font 404,9 forintba kerül.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »