Gyenge hetük volt a hazai vezető részvényeknek

Gyenge hetük volt a hazai vezető részvényeknek

Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX pénteken 36 269,17 ponton zárt, 920,81 ponttal, 2,48 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél.

A részvénypiac heti forgalma megközelítette az 52,9 milliárd forint forgalmat az előző heti 39,4 milliárd forint után, a vezető részvények csökkentek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti tőzsdei elemzésében kiemelte, hogy az OTP célárfolyamát a Morgan Stanley 13 600 forintról 12 800 forintra vágta, továbbra is felülsúlyozáson tartva a részvény ajánlását.

Hírdetés

Szerdán a Richter közölte, hogy a vállalat megállapodott a Milthra Pharmaceuticalsszal, az Estelle márkanév alatt kifejlesztett, jelenleg fázis III-ban lévő fogamzásgátló készítmény licenszéről, szállításáról.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index éves felülvizsgálata alapján a Molt harmadszorra is indextagnak választották, a Mol a kutatás és kitermelés, valamint az integrált olaj- és gázipari cégek világszintű rangsorában a felső 15 százalékba tartozik a fenntarthatósági teljesítménye alapján – hívja fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

A török jegybank csütörtökön jelentős kamatemelést hajtott végre, hatására erősödni tudott a forint árfolyama a dollárhoz és az euróhoz képest, a jövő héten a befektetők a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülésére figyelnek, amely piacmozgató hatású lehet – írja elemzésében az Equilor.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3634,60 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 57,88 ponttal, 1,57 százalékkal alacsonyabban.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »