Gyenesdiáson lesz a Nemzeti Vágta első előfutama

Gyenesdiáson lesz a Nemzeti Vágta első előfutama

Vasárnap kezdődik az idei versenysorozat, a döntőt a szervezők reményei szerint október 10-11-én tartják Budapesten, a Hősök terén. A járványvédelmi helyzet függvénye, lesz-e közönség a döntőn.

Az idén két új helyszínnel bővül az előfutamok sora: Vácdukán és Orosházán is tartanak előválogatót, a Kishuszár Vágtát hét helyszínen rendezik meg – mondta el Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató a rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján. Az előfutamok szeptember 26-ig tartanak.

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke azt mondta: úgy készülnek, hogy megvalósulhat a Nemzeti Vágta budapesti döntője, de hogy közönséggel vagy anélkül, azt majd a hatóságokkal és az operatív törzzsel való egyeztetések döntik el.

A 2020-as Nemzeti Vágta gróf Andrássy Gyula előtt tiszteleg.

Hírdetés

A vasárnapi gyenesdiási első előválogatót követően augusztus 20-án Orosházán, 21-én Zircen, 29-én Érden, 30-án Hernádkak-Belegrádban, szeptember 12-én Sarkadon, 19-én Hevesen, 26-án pedig Vácdukán rendeznek előfutamot. Minden helyszínről az első négy helyezett indulhat a budapesti döntőben, az elővágta rendezői pedig további két települést juttathatnak be.

A négy határon túli – vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi – elővágta rendezői három-három települést küldhetnek a Hősök terére.

A Kishuszár Vágták előfutamairól az első és második helyezettek jutnak a döntőbe, valamint további négyen szabadkártyával kerülhetnek be – mondta el a versenyigazgató. A verseny győztese 5 millió forint jutalomban részesül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »