Gyenes Levente-ügy: erkölcsi bizonyítványt kérnek a jövőben

Erkölcsi bizonyítványt kérhetnek a jövőben a polgármesterektől.

Az igazságügyi miniszter erről az adócsalásért elítélt újraválasztott gyömrői polgármester esetével összefüggésben beszélt. Trócsányi László azt mondta: külön szakértői csoportot hoztak létre a tárcánál, de Gyenes Levente ügyében a végső döntést a bíróság hozza meg.

Gyömrőn vasárnap választották újra polgármesterré az adócsalásért és okirat-hamisítért jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Gyenes Leventét. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint a politikus méltatlanná vált a pozícióra, a Belügyminisztérium álláspontja szerint viszont nem.

„Jogilag sem könnyű ügy. Hisz egyrészről ugye, jogerősen el van ítélve, másrészről a közügyektől nincs eltiltva, és ugyanakkor van egy méltatlanság. Mindezt figyelembe kell venni, amikor álláspontot fogunk megfogalmazni. Egy munkacsoportot hoztam létre az Igazságügyi Minisztériumban ennek megvitatására, és a kormány elé fogom terjeszteni. Természetesen nem kizárt, hogy törvénymódosítást kell végrehajtani annak érdekében, hogy ebben az ügyben megoldást találjunk. A döntő szót nem az Igazságügyi Minisztérium, hanem a bíróság mondja ki” – fejtette ki Trócsányi László.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »