Gyászosan zúg a csitári harang. Elhunyt Zuzana Vinkovičová polgármester

Gyászosan zúg a csitári harang. Elhunyt Zuzana Vinkovičová polgármester

Szomorúan zúgnak a harangok a csitári hegyek alatt. Hosszú, méltósággal viselt súlyos betegség után 2021.november 13-án elhunyt a zoboralji Csitár polgármestere, Zuzana Vinkovičová.

Zuzana Vinkovičová zoboralji magyar családból származott, a csitári magyar ügyeket, folklórcsoportokat mindig a szívén viselte. Súlyos betegségével végig méltón és nagy erővel küzdött, életének 62. évében ragadta el a halál szeretett családja és faluja köréből. Zuzana Vinkovičová polgármesterségének harmadik ciklusát töltötte.

„Nagy harcos volt” – jegyzi meg a szeretett polgármesterről Matyus Etelka, a Csemadok Csitári Alapszervezetének elnöke.

Hírdetés

Mindig támogatta a Csemadokot, a Csitári Menyecske Folklórcsoportot. Ahol volt valami testvérfalusi rendezvény, Magyarországon, Csehországban, oda mindig nagy szeretettel vitt minket magával”.

Zuzana Vinkovičová 2020-ban nyilatkozott portálunknak, mikor a csitári Szent Imre hercegnek felszentelt templom előtt magasló hársfát az Év-fája díjra jelölték. A tőle származó szavakkal fejezzük ki őszinte részvétünket:

Az egyik helyi monda szerint, amely a néphitből ered, azért olyan szép ez a fa, mert a közeli temetőben nyugvó ősök lelke átjárja annak törzsét és életet ad a leveleknek és a virágoknak.”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »