Gyanúsítotti kihallgatások a Városháza-ügyben

Gyanúsítotti kihallgatások a Városháza-ügyben

Befolyással üzérkedéssel gyanúsítottak meg három személyt.

Több gyanúsítottat is kihallgatott az úgynevezett Városháza-ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda – értesült a Magyar Nemzet. A lap azt követően kereste meg a rendőrséget, hogy Bajnai Gordon egy vasárnapi Facebook-bejegyzésében arról írt, rágalomhadjárat folyt ellene a Városháza-ügyben, majd manipulációt, vágott hangfelvételt emlegetett.

Az ORFK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint azonban három személyt befolyással üzérkedéssel gyanúsítottak meg az ügyben, akik szabadlábon védekeznek. A gyanúsítottak kilétéről egyelőre nincs információ.

A történtek előzménye, hogy Anonymus néven jelentkező ismeretlen tavaly ősszel több olyan hanganyagot hozott nyilvánosságra, amelyekből az derült ki, hogy a budapesti Városháza-épületegyüttest és a hozzá tartozó telket titokban el akarták adni. Az ingatlan kapcsán nemcsak orosz, hanem olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házaltak. A rögzített beszélgetések alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban az ingatlanértékesítésekre szakosodva egy jól behatárolható kör „jutalékos” rendszert működtetett, bizonyos személyekhez pedig kenőpénzek kerültek – írja a lap.

Az ügyet még az Index robbantotta ki tavaly novemberben, hangfelvételeket is bemutatva, amelyeken Bajnai Gordon három másik emberrel (Zentai Péter, Gansperger Gyula és Rahmikulov Ruszlán Megdetovics) erről beszélget. Az Index akkori írására reagálva Karácsony Gergely főpolgármester tagadta, hogy az önkormányzat vevőt keresne az összességében majdnem öthektáros területre vagy annak nagyobb részére.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »