Gyanús a túl olcsó üdülés

Gyanús a túl olcsó üdülés

Két utazási iroda jelentett csődöt az elmúlt hetekben, ennek nyomán több száz turista lefoglalt és kifizetett nyaralása vált kérdésessé. A szakember nem kecsegtet túl jó kilátásokkal, inkább a megelőző körültekintést javasolja.

12841273_1006799859376265_9081638671249333337_o_b(fotók: Facebook/Mareea)

Évek óta nem vonzott annyi turistát a román tengerpart, mint az idei nyári szezonban, a szakértők szerint ez egyrészt a beruházásoknak, másrészt az eddig népszerű – például a törökországi és a görögországi – célpontokon eluralkodó kockázatoknak tudható be. A kedvező tendencia ellenére egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a romániai utazási irodák nehéz időszakon mennek keresztül, az elmúlt hetekben ugyanis két ügynökség is fizetésképtelennek nyilvánította magát, illetve a bukaresti bíróságon kérte a hivatalos csődeljárás elindítását.

Nemrég a Genius Travel, most hétvégén pedig a Mareea ügynökség közölte: egyszerűen nem tudják teljesíteni ügyfeleikkel szemben vállalt kötelezettségeiket, azaz pénzhiány miatt nem biztosíthatják a már lefoglalt és kifizetett üdülési csomagokat. A romániai utazási irodákat tömörítő egyesület (ANAT) kizárta tagjai közül a két céget, és bírságot is kirótt, a több száz hoppon maradt kliens kárát viszont ezzel még nem sikerült megtéríteni. Mint kiderült: a Mareea közel 1100 ügyfél üdülési terveit húzta keresztül, az okozott kár pedig eléri a 460 ezer eurót – ebből 285 ezer euró a beszállítókkal szembeni elmaradás. A Genius Travel által okozott kár értéke eközben mintegy 136 ezer euró, az ügynökség pedig 147 klienssel szemben vállalt kötelezettségét nem tudja teljesíteni.

Nem ritka a szezon végi csőd

Nem ritka, hogy több utazási iroda csődöt jelent a főszezon végén a Krónika által megszólaltatott turisztikai szakember szerint, aki ugyanakkor hangsúlyozta: a szállást foglaló turistának körültekintőnek kell lennie, utólag ugyanis sokszor hiába igényli vissza a befizetett összeget. László Endre, az ANAT regionális alelnöke, a sepsiszentgyörgyi Transilvania Tourist Service ügynökség ügyvezető igazgatója elsősorban azt javasolja: kerülni kell a gyanúsan olcsó ajánlatokat.

Mint kifejtette: a rendszer úgy működik, hogy az utazási irodák bérelt kiadó szobákkal és repülőgépekkel rendelkeznek, ezekért így akkor is fizetniük kell a szolgáltatónak, ha nem tudnak minden helyet értékesíteni. Az idény elején ez még jól működik, hiszen érkeznek a turisták, akik előleget utalnak át, de a szezon végén minden vállalást állni kell, ha pedig a cég elszámolta magát, és túl sok kiadó csomagot vállalt, könnyen pénz nélkül maradhat. László Endre biztos benne, hogy a Mareea is túlvállalta magát, hiszen a tengerparton és a hegyvidéken is kiadó szállodákat foglalt le, ez pedig kockázatos, mert nehéz száz százalékban értékesíteni a helyeket. A szakember hangsúlyozta: az idegenforgalmi vállalkozásoknak folyamatosan tartaniuk kell az egyensúlyt a kimenő és a bejövő összegek között, vagyis ha meginog a gazdasági helyzet, azonnal orvosolni kell a hiányosságot, az adósságot nem szabad görgetni.

Az ANAT alelnöke arról is beszámolt: kétféle utazási iroda van, a programszervező és az értékesítő. A működési engedélyhez ezeknek legkevesebb 10 ezer, illetve 50 ezer dolláros biztosítást kell kötniük – ennél drágább kötvényt is vásárolhatnak, de erre kevesen hajlandóak. „Az ötvenezer dollár viszont általában nem elég a károk kifizetésére, ilyenkor azok kapják vissza ebből a pénzüket, akik a szerződés alapján gyorsan intézkednek, hiszen a biztosító a jelentkezés sorrendjében fizet” – magyarázta a szakember. László Endre szerint az ügyfelek úgy kerülhetik el, hogy pórul járjanak, ha körültekintően vásárolnak az idegenforgalmi piacon. „A dömpingár mindig gyanús, hiszen mindennek van reális értéke és ára, ha ez alatt kínálnak valamit, a kockázat növekszik: vagy a szolgáltatás lesz nagyon gyenge minőségű, vagy fizetésképtelenséget jelenthet a cég, és elvész a pénz” – szögezte le a vállalkozó, aki szerint, ha egy ügynökség 5 százalékkal az átlagos ár alá megy, az már gyanús.

A fogyasztóvédelem sem segíthet

Ilyen esetben sajnos a fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) sem segít – tudtuk meg Mircea Diacontól, az intézmény Kovászna megyei vezetőjétől. Mint kifejtette: a csődeljárás alatt álló cégek már nem tartoznak a hatóság hatáskörébe, ilyenkor már csak a biztosítók vagy a csődeljárási biztos kártalaníthatja az ügyfeleket. Diacon azt is elmondta: ugyan az eljárás hosszadalmas folyamat, ami évekig is elhúzódhat, de ajánlott minden esetben feliratkozni a kárvallottak listájára. Lőrincz Lehel sepsiszentgyörgyi biztosítási bróker ugyanakkor lapunknak arról számolt be: ilyen típusú kötvényt nem árulnak a piacon, hasonló esetekre a turista egyszerűen nem tudja bebiztosítani magát. A szakember szerint ez túl nagy kockázatot jelentene a biztosítók számára, így csak ügynökségeknek árulnak kötvényeket, az ügyfelek pedig abban bízhatnak, hogy az 50 ezer dollárból visszakapják pénzüket.

turistak_b

A Mareea szombaton saját honlapján közölte, hogy bíróságon kérvényezi a csődeljárás elindítását, és beszünteti tevékenységét. Az ügynökségnél augusztus végén és szeptember elején az Országos Turisztikai Hatóság (ANT) végzett ellenőrzéseket a kliensektől érkezett panaszok nyomán, így derült fény a súlyos problémákra. A szerződések be nem tartása miatt 14 ezer lejes bírságot róttak ki, és bevonták a cég működési engedélyét. Az ANT azt is közölte: az utazási iroda arról biztosította őket, már egy ideje tárgyalnak más ügynökségekkel annak érdekében, hogy kártalanítsák az érintett klienseket.

„Az elmúlt két-három hétben több száz turista üdülését vállalták át az ANAT más tagjai annak érdekében, hogy a Mareea túlélje a kritikus időszakot, illetve az ügy ne okozzon felfordulást a turisztikai piacon” – nyilatkozta Alin Burcea, az ANAT elnöke a News.ro hírportálnak. Sok esetben az üdülőknek új, az eredetihez képest közelebbi célpontot ajánlottak fel kárpótlásként. Burcea azt is elmondta: akinek nem felel meg a javasolt megoldást, igényelheti a befizetett összeg megtérítését, a biztosítási kötvény alapján viszont az erre költhető keret mindössze 50 ezer dollár, amiből nem tudnak mindenkit kártalanítani.

Csak az utat állják, a szállást nem

A Christian Tour utazási iroda eközben az Agerpres hírügynökségnek elküldött közleményében arról számolt be: a Mareea közel 500 ügyfelének fognak segíteni, igaz, csak félmegoldásról van szó. A üdülők erre a hónapra foglaltak szállást a görög tengerpartra, a Christian Tour pedig – a fizetésképtelenné vált ügynökséggel kötött megállapodás értelmében – vállalja az oda-vissza repülőút költségeit, a szállást és az étkezést azonban az ügyfeleknek kell megoldaniuk.
Marius Usturoiu, a Mareea tulajdonosa ígéretet tett arra, hogy egyetlen kliens sem marad üdülés nélkül. Az üzletember a Profit.ro hírportálnak úgy nyilatkozott: eladásaik jelentős csökkenése miatt voltak kénytelenek kérni a csődeljárás elindítását, a törökországi üdülések terén például 50–60 százalékos visszaesést jegyeztek.

„Eddig egyetlen ügyfélnek sem kellett lemondani a nyaralásról, sok turistát más ügynökség szolgált ki, másoknak alternatív megoldást nyújtottunk. A továbbiakban is együttműködünk más utazási irodával, a szállodákkal és a kliensekkel” – hangsúlyozta Usturoiu. A Mareea idén körülbelül 60 ezer üdülőt szolgált ki. A tulajdonos arról is beszámolt: átszervezik a vállalkozást, hogy folytathassák a tevékenységet, bankokkal és potenciális beruházókkal is tárgyalnak. A cég válságbizottságot hozott létre, amellyel a turisták közvetlenül kapcsolatba léphetnek a kártérítés érdekében – az elérhetőségeket a www.mareea.ro honlapon találják meg.

E-mailben közölték a rossz hírt

Kevésbé tisztességes módon jelentette be nemrég a Genius Travel utazási iroda, hogy gyakorlatilag pénz nélkül maradt, ezért nem tud eleget tenni az ügyfelekkel kötött szerződéseknek. Amint arról a Krónika is beszámolt, a cég mindezt e-mailben közölte klienseivel, a tulajdonosok pedig napokig nem voltak hajlandóak reagálni az ANAT és az ANT felszólítására, illetve a turisták panaszira. Ionuţ Costea főrészvényes ezt később azzal indokolta: mielőtt a hatóságok elé álltak volna, ellenőrizni, illetve összesíteni akartak minden megállapodást és okiratot. A Genius Travel ugyancsak más ügynökségekkel tárgyal az ügyfelek kártérítése kapcsán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »