Gyaloglás Gulágföldön – Vetítő (ismétlés)

Adás:
2016. szeptember 5., hétfő 14.05
2016. szeptember 6., kedd 14.05
2016. szeptember 7., szerda 14.05
2016. szeptember 8., csütörtök 14.05
2016. szeptember 9., péntek 14.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott.

Szeptember 5., hétfő
Emberebb ember – ismétlés
Rendezte: Széles Tamás

A film a magyarországi, a Kárpát-medencei, valamint a diaszpórában élő harmad-, negyedgenerációs fiatalok életén keresztül ad betekintést a cserkészek mindennapjaiba.

Szeptember 6., kedd:
133 nap – A tanácsköztársaság története
Rendezte: Borsody István

Dicsőséges vagy éppen szégyenletes. A hazai történetírás nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor a Magyar Tanácsköztársasággal foglalkozott. Hetven éven át vagy csak pozitív, vagy csak negatív köntösben mutatta be a 133 nap történetét. Fontos tisztázni, hogy pontosan mi és miért történt 1919. március 21-e ás augusztus 1-je között.

Szeptember 7., szerda:
Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban – ismétlés

Rendezte: Oláh Kata

A film két írónő – Erdős Renée és Ignácz Rózsa – életét és munkásságát mutatja be szakértők, archív fotók, mozgóképek és színészek segítségével. Naplók, levelek, cikkek, önéletírások, visszaemlékezések nyomán rajzolódik meg kivételes személyiségük.

Szeptember 8., csütörtök:
A természetfilm magyar találmány? – ismétlés
Rendezte: Lerner János

A magyar természetfilmezés néhány meghatározó alkotójának segítségével a magyar természetfilm nyomába eredünk. Arra vagyunk kíváncsiak, miként ötvöződik a magyar természetfilm múltja és jelene, létezik-e még mindaz a „magyaros” eredetiség, ötletesség és találékonyság, amely mindig is jellemezte a magyar természetfilmek alkotóit.

Szeptember 9., péntek:
Gyaloglás Gulágföldön – ismétlés
Rendezte: Szalkai Zoltán

A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján a Gyaloglás Gulágföldön című filmmel emlékezünk az elhurcoltakra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »