Gurmai Zita: Orbán Viktor kettészakította az országot

Az MSZP nőtagozatának elnöke, országgyűlési képviselője szerint Orbán Viktor miniszterelnök kettészakította az országot, mert van egy olyan ország is, ahol nem a milliárdokat számolják, hanem azt, van-e pénz fűtésre.

Gurmai Zita az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén úgy fogalmazott, hogy ebben a “másik országban” minden harmadik gyermek éhesen fekszik le, éllovas a szegénység növekedésében és az emberek akkor találkoznak milliárdokkal, ha a korrupcióról hallanak.

A jobboldal mindig az erősek mellé állt, a baloldalnak ezzel szemben a gyengék képviselete a feladata – mondta a képviselő, hozzátéve: a családtámogatásokkal is azokat szólítják meg, akiknek van mire alapozniuk, van vagyonuk, amelyre fel tudják venni a hitelt. Az MSZP ezzel szemben progresszív családtámogatást képzel el, amelyben minden család számára elérhetővé tennék a támogatásokat – mondta.

Hírdetés

Magyarország úgy lehet jobb hely, ha nem fogadnak el rabszolgatörvényeket, és a magyar gyerekek hatoda nem Angliában születik – fogalmazott Gurmai Zita.

Hiller István, az Országgyűlés alelnöke a rendezvényen azt hangsúlyozta: a nőnap gondolata Klara Zetkintől, egy német szocialista nőtől származik, az ő javaslatára vezették be, ezzel gazdagította Európát és a világot. Hozzátette: Magyarországon férfiak és nők között jogi egyenjogúság van, de nincs valódi egyenlőség, mivel ugyanolyan munkáért egy nő kevesebbet kap. Nem tűrhető, hogy azok, akik a legtöbbet teszik a családért kevesebb bért és megbecsülést kapjanak – tette hozzá.

Az MSZP nőnapi rendezvényén közéleti díjat adományoztak mások mellett Bálint Györgynek, azaz Bálint gazdának, Fullajtár Andrea színművésznek és Görög Ibolya protokollszakértőnek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »