Gúnyolódás a fantomkép miatt

Gúnyolódás a fantomkép miatt

Negatív reakciókat váltott ki a világhálón annak a férfinak a fantomképe, aki állítólag Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásakor a tett színhelyének közelében tartózkodott. A hozzátartozók jogi képviselője szerint a gúnyolódás indokolatlan.

Egy esetleges tanú életének kockáztatása, nevetséges fantomkép, amellyel csak azt próbálják leplezni a rendőrök, hogy semmilyen előrelépés sem történt a vizsgálatban – erről szólt a fantomképekről szóló reakciók többsége. Egyesek azt állították, a rendőrség azért hozta nyilvánosságra ezen a héten a fantomképet, mert most járt itt az Európai Parlament (EP) tényfeltáró bizottsága.

„Mindez a nyomozók taktikájának a része, és úgy gondolom, ha valaki nem ismeri ezt a taktikát, annak óvatosan kellene ilyen bírálatokat megfogalmaznia” – mondta Kuciak hozzátartozóinak jogi képviselője, aki szerint az ügyész nagyon jól megfontolta, hogy nyilvánosságra hozza-e a felvételt vagy sem. „Az ügyet felügyelő ügyészek a legtapasztaltabbak közé tartoznak az országban, a legnagyobb bűnügyi eseteket felügyelték” – közölte tegnap Lipšic.

Hírdetés

Az EP tényfeltáró bizottsága már másodszor járt Szlovákiában, hogy felmérje, milyen állapotban van az újságíró és jegyese meggyilkolása kapcsán indított vizsgálat, s mennyire javult az újságírók védelme, garantálni tudja-e az állam az újságírás függetlenségét Szlovákiában.

Míg a bizottság hétfőn nonprofit szervezetek képviselőivel, a Tisztességes Szlovákia kezdeményezés képviselőivel és Andrej Kiska államfővel tárgyalt, tegnap a speciális ügyésszel, lapzártánk után Peter Pellegrini kormányfővel, Denisa Saková belügyminiszterrel, végül Gál Gábor igazságügyi miniszterrel ült tárgyalóasztalhoz.

„Dušan Kováčik speciális ügyész fogadta a delegáció tagjait, a találkozón jelen volt a gyilkossági ügyet felügyelő ügyész is. A lehető legkimerítőbb választ adták a feltett kérdésekre, s elárultak minden olyan információt, amelyet tekintettel a nyomozás stádiumára elárulhattak” – közölte a Speciális Ügyészség.

(dem, dennikn.sk, TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »