Gulyás Gergely: a Soros-akció része a Pócs János elleni petíció

Gulyás Gergely: a Soros-akció része a Pócs János elleni petíció

Ha megnézzük ennek a petíciónak az aláíróit, akkor az jól mutatja, hogy a Soros-akció része az nem Pócs János képe, hanem ez a kezdeményezés – így reagált Gulyás Gergely, a Fidesz-frakció vezetője keddi sajtótájékoztatóján lapunk azon kérdésére, mit gondol arról, hogy petíció indult képviselőtársa, Pócs János lemondásáért. Mint ismert, nagy botrányt kavart, hogy Pócs a napokban egy olyan disznóvágásról készült fotót posztolt, melyen az a felirat állt: „ő volt a soros”.

Bár a képviselő később azzal a magyarázattal állt elő, hogy nem is Soros Györgyre célzott a fotó, úgy tűnik, ez nem mindenkit győzött meg. Ugyanis petíció indult csaknem 120 író, művész, filozófus és teológus aláírásával a képviselő lemondásáért. Gulyás Gergely ugyanakkor lapunk kérdésére elmondta:

az ügynek nem lesz következménye a frakción belül.

Hírdetés

További érdeklődésünkre,hogy  személyesen elhatárolódna-e attól és helytelennek tartaná-e, ha mégiscsak Soros György lett volna halott disznóként ábrázolva, úgy válaszolt: az elhatárolódás – ahogy azt a miniszterelnök nagyon találóan mondta – az nem a mi kategóriánk. Gulyás ezzel arra utalt, hogy Orbán Viktor lapunknak hétfőn úgy reagált az ügyre: a disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe.  Gulyás hozzátette: ő azzal az értelmezéssel, amit mások igyekeznek adni az ügynek, nem ért egyet. Szerinte ugyanis az „autentikus értelmezés” joga Pócsot illeti a saját posztjával kapcsolatban, ő pedig egyértelművé tette, hogy semmilyen Soros Györggyel kapcsolatos vonatkozása nincs az ügynek. Lapunk Németh Szilárd Fidesz-alelnök véleményét is kérdezte a parlamentben keddi sajtótájékoztatóján, aki csak annyit reagált a pártfegyelmet tiszteletben tartva: „egyetértek a frakcióvezetőmmel”.

http://mno.hu/

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »