Gulyás Gergely: a plakátkampánynak vége

Gulyás Gergely: a plakátkampánynak vége

A Fidesz az Európai Néppárt legerősebb tagja, így a megegyezés legalább annyira érdeke a Néppártnak, mint a Fidesznek – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor Manfred Weber és Orbán Viktor budapesti megbeszéléséről tájékoztatta a sajtót.

Gulyás Gergely szerint olyan pártok kezdeményezték a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). amelyeknek eltérő a véleményük a migrációról. A miniszter szerint a Fidesz néppárti tagságáról szóló vita valójában a bevándorlásról szól, a Fidesz európai pártcsaládja tagjainál a bevándorláshoz való viszony határozza meg azt, hogyan viszonyulnak a kizáráshoz.

Gulyás Gergely azt mondta, kölcsönös a szándék, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradjon, a Manfred Weberrel folytatott tárgyaláson ugyanakkor Orbán Viktor egyételművé tette, hogy

vannak olyan kérdések, amelyekben nem hajlandó kompromisszumokra, ilyen a határok védelme és a migráció.

Hírdetés

Gulyás Gergely közölte, hogy a plakátkampány véget ért. Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök hajlandó-e bocsánatot kérni az EPP egyik prominensét lejárató kampányért, Gulyás Gergely azt mondta,

a kormányfő a kritikával senkit sem akart megbántani, ha mégis így történt, azért kész bocsánatot kérni.

A CEU-ról a miniszter azt mondta, hogy az egyetem jövőjét biztosítottnak látják. Úgy látják, hogy a jelenlegi magyar szabályozás megfelel a nemzetközi gyakorlatnak, de nyitottak a javaslatokra. Ezzel arra utalt Gulyás Gergely, hogy Manfred Weber állítása szerint egy új konstrukciót javasolt arra, hogyan adhatna továbbra is a CEU amerikai diplomát Magyarországon, és ebbe a konstrukcióba szállna be a müncheni egyetem a BMW-vel együtt.

Gulyás Gergely közölte: a Fidesz ma az Európai Néppárt legerősebb pártja, ezért úgy gondolják, hogy a megegyezés legalább annyira érdeke a Néppártnak, mint a Fidesznek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »