Gulyás az alakuló ülést előkészítő tárgyalásokról: Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással

Gulyás az alakuló ülést előkészítő tárgyalásokról: Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással

A politikus kifejtette: a kormánypártok az ellenzék számarányához képest méltányos javaslatot tettek a struktúrára és a tisztségek elosztására, jó esély van arra, hogy szerdán megállapodás jöjjön létre.

Gulyás szerint vélhetően azért nincs még végleges döntés, mert egymás között nem jutottak egyezségre – mondta, utalva arra, hogy az ellenzéki delegáltak többször szünetet kértek és külön egyeztetést folytattak.

„Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással”

Hírdetés

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások kedd reggel kezdődtek meg a parlamentbe jutott pártok között az Országházban. A megvitatandó témák között szerepel a mandátumigazolás előkészítése, az esküokmányok aláírásának menete, az alakuló ülés előkészítése, az ülésrend meghatározása, a tisztségviselők megválasztásának előkészítése, az Országgyűlés bizottsági rendszerének kialakítása, valamint a külügyi és diplomáciai testületeket érintő kérdések. A köztársasági elnök május 8-ára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

MTI

The post Gulyás az alakuló ülést előkészítő tárgyalásokról: Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »