Gulácsi Péter: most bizonyítanunk kell

Gulácsi Péter: most bizonyítanunk kell

Be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk címeket nyerni – nyilatkozta Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapitánya a szombati Német Kupa-döntőről.

A magyar válogatott kapusa a Sport Bildnek elmondta, óriási lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy az Európa-ligában a skót Rangers ellenében nem sikerült bejutniuk a döntőbe, de most a hazai sorozatban javíthatnak, és harmadik nekifutásra – a tavalyi és a 2019-es elveszített finálé után – diadalmaskodhatnak.

Hírdetés

A 32 éves focista felidézte, amikor 2016-ban a gárda feljutott az első osztályba, óriási volt az ünneplés a városban, és bízik benne, hogy a Freiburg elleni döntő után még nagyobb lesz a hangulat.

Gulácsit megkérdezték arról a gyakran felmerülő témáról, miszerint a Leipzig Németországban finoman szólva sem tartozik a legnépszerűbb klubok közé, ugyanis a rivális szurkolók szerint csak a tőkeerős energiaital-gyártó főszponzornak köszönhetően lett meghatározó klub. A magyar futballista ezzel kapcsolatban közölte: nem meglepő, hogy újra felerősödtek ezek a hangok, de úgy érzi, az elmúlt években nyújtott teljesítményükkel a klub játékosai kiérdemelték a tiszteletet.

A Német Kupa döntőjét szombaton a berlini Olimpiai Stadionban rendezik, a Gulácsi mellett Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató lipcsei csapat Sallai Roland együttesével, a Freiburggal csap össze.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »