Gubek István: Záró gondolatok a klímavitához, egy propagandagépezet leleplezése

https://drive.google.com/file/d/1Acd-p9Dw1lLWwof847j8xFXzMY_M8VuN/view

Tisztelt Gubek István úr,

mindenekelőtt: Ha egy-egy állításhoz német nyelvű linket adok meg, akkor általában megadom a vonatkozó információ angol linkjét is. Egy esetben nem teszem ezt meg, amikor az EIKE cáfolja a rágalmakat az Exxon általi finanszírozásról. Itt csak német linket találtam.

Kérem továbbá, tartózkodjon ettől a megnevezéstől, hogy klímatagadó.

Értelmetlen, tartalom nélküli kifejezés. Nem tagadjuk a klímát.

Az emberi hatás döntő mivoltát vonjuk kétségbe. Az sem helyes, hogy szkeptikusok vagyunk. Álláspontunkat kémiai, fizikai, matematikai ismereteink alapján alakítottuk ki és tudjuk bebizonyítani. És ezt mindenkivel szemben tudjuk képviselni.

Sokkal inkább helyes volna a másik oldalt tagadónak (tények tagadóinak, a természetes klímaváltozások tagadóinak) vagy szkeptikusnak nevezni (matematikai, fizikai ismeretekkel szemben szkeptikusnak).

Az EIKE-ről:

Tagjai meteorológusok, fizikusok, kémikusok, egyéb tudományágak magas szintű képviselői, professzorok, egyéb tudományos fokozattal rendelkező személyek.

https://www.eike-klima-energie.eu/ueber-uns/fachbeirat/

Az egyesület közhasznú minősítéssel rendelkezik.

Az alapító magánszemélyek azért hozták létre, mert a német politika, a médiák, az éghajlat és energiagazdálkodás kérdéseit hamisan, ideologizált módon közvetítették, avval a nyilvánvaló céllal, hogy a félelemkeltés politikáját terjesszék el, és mert a német energiagazdálkodás pártpolitikai nyomásra elfordult a racionális energiatervezéstől.

Tagjai számos általánosan elismert, magas színvonalú publikációt tudnak felmutatni. Ezeket az információkat, illetve a tagok publikációs listáját Ön is meg tudja találni. Persze Ön ezt nem akarja. Ön inkább a gyanús, eddig számos nyílt hazugsággal kitűnő https://www.desmogblog.com/ blogot linkeli.

Szíve joga. De hogy kinek van igaza, azt nagyon könnyű eldönteni. Melyik oldal az, amely fél a nyílt vitától? Melyik oldal tudja maga mögött a főáramú médiák maximális részrehajlását? Melyik oldal képviselői a talkshow-k állandó vendégei (Németországról beszélek), és csevegnek (rágalmaznak) a másik oldalról, anélkül, hogy annak akár egyszer is lehetőséget adnának a saját álláspont kifejtésére, vagy egy nyílt pódiumdiszkusszión való részvételre?

Ne haragudjon, de ha Ön az AfD-t szélsőjobboldalinak nevezi, le van maradva egy brossurával. Az AfD-t kiábrándult CDU-politikusok alapították, akiknek nem tetszett a kriptokommunista Merkel vezette irányvonal, nevezetesen minden lényeges kérdésben a szélsőbaloldali Zöldekhez és a volt NDK kommunista párthoz, az SED-hez (ma úgy hívják, hogy “die Linke”) történő igazodás és dörgölődzés. Az AfD jobban hasonlít a 30 évvel ezelőtti CDU-ra, mint a mai CDU. Persze ismerős ez a nézőpont. Sztálinista, szélsőbalos oldalról nézve a középbal és a középjobb is fasiszta. Köszönjük Gubek úr, azért, mert a németek lököttek (80 %-ban bűntudat-neurózisban szenvednek), nekünk magyaroknak nem kellene az ő csőlátásukat átvenni. Tudom, miről beszélek, köztük éltem. Ha most mesélnék arról, mit megenged magának a zöldbalos csürhe, az egyetemi professzor előadóteremből történő kizsuppolásától kezdve a rendőrök hétköznapi munkavégzésének megakadályozásáig, és közben naponta alázzák a német népet, Ön és a társolvasók azt mondanák, na nem, ezt ne hiszem el, ez nem lehet igaz. De írásom nem erről szól, csak arról, akik az AfD-t szélsőjobboldalinak nevezik, azok sztálinisták, maoisták, polpotisták. Remélem, Ön nem képviseli ezt a véleményt, csak meggondolatlanul átvette valahonnan.

Az AfD-nek három fő témája van:

·        Az euró körüli visszásságok (20 éve a német adófizetők pénzéből “mentik meg” az eurót)

·        A korlátlan bevándorlás

·        És végül mostani témánk, az elhibázott klíma- és energiapolitika.

Emellett az AfD a németországi zsidó közösségek védelmével tűnt ki(!!!)

A legújabb fejlemény, hogy a türingiai CDU egyes politikusai fellázadtak a berlini vezetés ellen, mondván, inkább koalíció az AfD-vel, mint a zöld vagy vörös kommunistákkal.

A Desmogblog az a honlap, amely gátlástalanul hazudozik, rágalmaz klíma témában az USA-ban. Úgy tűnik, ők mindent megtehetnek.

Támogatásokról, pénzmozgásokról Desmogblogról egy link: (Igyekszem német linkek mellett angol nyelvűeket is megadni.)

http://www.cfact.org/2018/12/30/lets-do-follow-the-climate-money/

https://www.eike-klima-energie.eu/2019/01/06/lasst-uns-den-klima-geldern-folgen/

A blog fő finanszírozója, John Lefebvre, elismerte bűnösségét összeesküvésben való részvételre, illegális szerencsejátékokból származó jövedelmek tranzakciójára. A bíróság 185 millió dollár visszafizetésére ítélte.

A Desmogblogot nem az igazság kiderítése és terjesztése motiválja, hanem a klímahisztéria terjesztése. Fő szerkesztőjük, Richard Littlemore ezt beismeri a már kellőképp bemutatkozott M. Mannhoz írt levelében.

Ha a Desmogblog a hisztériát megkérdőjelező tudományos munkával találkozik, nem megcáfolni próbálja (mint PR-szakemberek úgy sem értenek a tudományos kérdésekhez), hanem rágalmazási hullámot indítanak a szerzők ellen.

Erre egy rövid német nyelvű beszámoló. az alábbi linkeken angolul is megtalálható.

Paul Driessen, der politische Leitende Berater der CFACT beleuchtet den finanziellen Hintergrund derjenigen, die brutal die Autoren eines verheerenden neuen Berichtes angegriffen haben. Der angefeindete Bericht erschien im Januar 2015 im Science Bulletin der chinesischen Akademie der Wissenschaften und fasst zusammen: Bei Berücksichtigung der Diskrepanzen der IPCC Computermodelle ergibt sich, dass die Auswirkungen der CO2-getriebenen, künstlichen globalen Erwärmung in diesem Jahrhundert (und darüber hinaus) wahrscheinlich „nicht mehr als ein Drittel bis die Hälfte der aktuellen Prognosen des IPCC betragen“. Da diese gut betuchten Männer – Wissenschaftler – die Beweise nicht angreifen können, versuchen sie die Autoren zu vernichten – und zeigen damit, dass die Milliarden und Milliarden von Dollars, die sie erhalten haben, genutzt werden, um Wahrheiten zu verbergen und Kritiker zu kaufen oder zu knüppeln.

https://www.eike-klima-energie.eu/2015/02/22/verunglimpfung-der-realen-wissenschaft-wissenschaftler-und-ultrareiche-gruene-umweltaktivisten-greifen-klimawissenschaftler-an-die-die-vom-menschen-verursachte-klimakatastrophe-in-frag/

http://articles.economictimes.indiatimes.com/2015-01-29/news/58586736_1_coal-output-plan-generation-renewable-portfolio

http://www.cfact.org/2015/02/12/vilifying-realist-science-and-scientists/

Littlemore levele Mann-hez: (a linkek egyikén angolul is megtalálja.)

Hi Michael [Mann],

ich bin ein Autor bei DeSmogBlog (Richard Littlemore), und ich versuche, die jüngste Ankündigung  abzuwehren, dass es eine globale Erwärmung im 20. Jahrhundert tatsächlich nicht gegeben hat.

Mir scheint, dass Gerd Burger versucht, die Klimaänderung zu leugnen, indem er die seit den siebziger Jahren gemessenen, tatsächlich flach verlaufenden Temperaturen „geglättet“, „korrigiert“ oder in anderer Weise gerundet hat, aber ich bin dem nicht gewachsen. (Ich bin sicher, dass Sie bemerkt haben: Wir alle sind PR hier und nicht viel Wissenschaft). Also frage ich mich, ob ihr hinsichtlich Burgers Einmischung in die Wissenschaft etwas getan habt oder noch tun werdet.

https://www.eike-klima-energie.eu/2014/07/27/reale-klimawissenschaft-gewinnt-die-wissenschafts-schlacht-verliert-aber-den-politik-krieg/

http://wattsupwiththat.com/2014/07/24/climate-science-winning-the-science-battle-but-losing-the-policy-war/

 

“Gubek: A magyar Reális Zöldek mozgalom is ezeket a fosszilis lobbi által kreált tanokat követi.”

Sajnos Gubek úr becsukja szemét a valóság előtt. De hát nyitott szemmel járni a világban és klímahisztériát követni, meglehetősen ellentmondásos dolgok. Tételezzük fel, hogy létezik a fosszilis lobbi. Akkor elemi érdekük volna, hogy a zöld mozgalmakat, Greenpeace-t, Gretat, stb. támogassanak, mert akkor nem fejlesztik az atomerőműveket, és biztos piaca lesz a fosszilis energiahordozóknak – amíg el nem fogynak. Lásd mai Németország, lásd a Greenpeace Magyarország hagymázas terveit. (https://www.klimarealista.hu/masok-irtak/)

Az olajkonszernek sokkal inkább támogatják a klímariogatókat, mint a realistákat.

https://www.eike-klima-energie.eu/2018/01/20/rbb-kontrastesendung-ueber-klimaleugner-in-der-afd-schrott-in-hoechster-videoqualitaet-2/

 

Alább egy kis táblázat az amerikai zöld mozgalmak támogatásáról.

Hírdetés

Entity

USD

 

Greenpeace

 $300m

 2010 Annual Report

WWF

 $700m

 ”  ($524m Euro)

Pew Charitable Trust

 $360m

2010 Annual Report

Sierra Club

 $56m

2010 Annual Report

NSW climate change fund (just one random govt example)

 $750m

 NSW Gov (A$700m)

UK university climate fund (just another random govt example)

$360m

UK Gov (£234 m)

Heartland Institute

$7m

 (actually $6.4m)

US government funding for climate science and technology

 $7,000m

 “Climate Money” 2009

US government funding for “climate related appropriations”

$1,300m

USAID 2010

Annual turnover in global carbon markets

$120,000m

2010 Point Carbon

Annual investment in renewable energy

$243,000m

2010  BNEF

US government funding for skeptical scientists

$ 0

 

https://www.eike-klima-energie.eu/tag/gestohlene-dokumente-des-heartland-instituts/?print=print-search

 

Az EIKE nem kap támogatást az Exxontól.
https://www.eike-klima-energie.eu/2015/06/24/gegendarstellung-zum-beitrag-podiumsdiskussion-in-berlin-bundeszentrale-fuer-politische-bildung-laedt-klima-leugner-ein-des-dumont-schauberg-journalisten-steven-geyer/

9. pont

 

Milliárdosok finanszírozzák a klímahisztériát

https://www.eike-klima-energie.eu/2016/06/08/milliardaersclub-finanziert-klimakrisen-propaganda/

http://www.cfact.org/2016/05/23/billionaires-club-funds-climate-crisis-propaganda/

Természetesen sem az EIKE, sem mi reális zöldek Magyarországon nem hirdetünk gyűlöletpropagandát az FFF ellen. Greta egy kislány, akit sötét erők használnak fel aljas céljaikra. Ha Ön a hasraesés megtagadását, a józan gondolkodást gyűlöletnek minősíti, akkor Önben van a probléma. (https://www.klimarealista.hu/tag/fridays-for-future/)

 

Üdvözlettel:
Király József
okl. vegyészmérnök

 

 

KlĂ­ma.zĂĄrĂĄs.GI.2019.10.22. by ReĂĄlzĂśldek ReĂĄlis ZĂśldek Klub on Scribd


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »